Višje sodišče v Ljubljani in Center za socialno delo mami ugrabila hčerko Anno Marijo

V ponedeljek 30. 3. dopoldne je oče Arnold Jenkins v spremstvu policije in predstavnice Centra za socialno delo Kranj iz vrtca odpeljal hčerko Anno Marijo in jo odpeljal neznano kam. Mama Mojca Špiler Jenkins od takrat ne ve, kje je njena hčerka.

Mojca Spiler Jenkins je zaradi alkohola in nasilja v družini pred približno letom dni zapustila ZDA in svojega moža, američana Arnolda Jenkinsa ter se skupaj s hčerko vrnila v Slovenijo. Arnold Jenkins je oblastem prijavil ugrabitev otroka in začel sodni pregon mame.

Na prvi stopnji je sodišče ugotovilo, da ni šlo za ugrabitev in je otroka dodelilo mami Mojci, na Višjem sodišču v Ljubljani, pa so, ne da bi mami Mojci dali kakršnokoli možnost, triletno hčerko Anno Marijo dodelili ameriškemu očetu. Ta je v ponedeljek punčko v spremstvu policije in predstavnice Centra za socialno delo Kranj deklico vzel iz vrtca in jo odpeljal neznano kam.

Od Anje Kopač Mrak, ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti zahtevamo, da nemudoma, še preden Arnold Jenkins odpelje Anno Marijo v Združene države Amerike, sproži postopke za zadržanje deklice v Sloveniji ter omogoči Mojci Špiler Jenkins, da pride do svoje hčerke.

Arnold Jenkins Anno Marijo odpeljal v ZDA. Mama Mojca se je pred dnevi odpravila v ZDA, vendar po naših informacijah do hčerke ni uspela priti niti toliko, da bi jo lahko objela. Arnold Jenkins je omogočil zgolj video telefonski pogovor preko skypa.

Kakor kaže, bo morala mamica ugrabljene punčke začeti pravni boj za hčerko. Pomagajmo ji zbrati denar:
Direktna št. za priliv na račun: SI56 0510 0703 2319 068
BIC koda (SWIF Code): ABANSI2X
Namen nakazila: vrnite Anno

Koalicija "Za otroke gre!"

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top