Angelca Likovič: Volitve naj bodo kar obvezne

Veliko se pogovarjam z našimi ljudmi. Večina s stanjem v državi, ni zadovoljna. Največ pripomb gre na sodstvo in tajkune, ki so si po nepošteni poti prilastili mnogo denarja. In ljudje imajo prav! Premalo pa se zavedajo, kako priti do sprememb. Edina možna rešitev so demokratične volitve, tega pa se Slovenci in Slovenke gotovo premalo zavedamo. Kako si drugače razlagati, da ti, ki niso zadovoljni, v isti sapi rečejo, da ne bodo šli na volitve?

V demokratičnem sistemu lahko pridemo do sprememb po mirni poti in ne tako, kot so prišli na oblast komunisti - s krvavo revolucijo in likvidacijo drugače mislečih. Spomnimo se na več kot 600 grobišč po Sloveniji, ki so bili žrtve komunističnega terorja.

Najlažje je kritizirati s kavča, da so vsi enaki in se ne da nič spremeniti. To ni tako! Slovenci in Slovenke moramo biti mnogo bolj državotvorni, spremljati, kaj se dogaja v politiki, kaj dela vlada. Pozorni moramo biti tudi na opozicijske stranke, kaj one ugotavljajo in tudi predlagajo. Prepogosto slišim od ljudi, da ne gledajo poročil, ne spremljajo okroglih miz na TV, ne berejo časopisov..., "saj se itak ne bo nič spremenilo". Točno to hočejo vladajoči, da mislijo pošteni državlani. Njihovi bodo itak, tako oot vedno šli na volitve in naredili, kot vejo, da morajo.

Zavedati se moramo, da je prav od poštejih, delavnih in samostojno razmišljujočih Slovenk in Slovencev odvisno, kakšno prihodnost bomo imeli. Premalo se zavedamo, kakšno moč imajo demokratične volitve, za katere smo se toliko let borili. Ob vsakih državnozborskih volitvah lahko zamenjamo kompletno vlado in prepričana sem, da bomo enkrat le dobili vlado, ki ne bo poskrbela le zase, pač pa za vse državljane RS. Zaradi apatičnosti in brezbrižnosti ljudi ki ne hodijo na volitve bi predlagala, da bi bila udeležba na volitvah kar obvezna. Na ta način bi vsi začutili večjo odgovornost in dolžnost do naše države. Volilno pravico pa naj bi imeli mladi že s 15 letom starosti. Zavedati se moramo spoznanja, da je naša mladina danes mnogo bolj osveščena in razgledana, zato je nujno, da jih vključimo tudi v odločanje. V Sloveniji je na vseh volitvah sorazmerno zelo nizka udeležba, kar dokazuje apatičnost slovenskih volivcev. Tak rezultat ne da realne slike volja ljudstva, saj le peščica odloča o usodi naroda, kar pa ni dobro.Zato bi bilo potrebno v naše šolske programe  vključiti mnogo več vsebin o volilnem sistemu in njegovem pomenu.

Zato, Slovenke in Slovenci spremljajte dogajanje na vseh področjih življenja in dela v naši lepi Sloveniji, z lastno pametjo ugotovite, kdo se najbolj odločno zavzema za otroke in družine, ki so edini naš garant za lepšo prihodnost in odločitev na volitvah bo enostavna in lahka.

Angelca Likovič

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top