Vrhovno sodišče grozi odvetniku Matozu

Desna roka Branka Masleše, mag, Nina Betetto (na sliki), sicer podpredsednica Vrhovnega sodišča, je zoper odvetnika Francija Matoza posredovala prijavo na Odvetnišo zbornico.

Zakaj je prijavo vložila sodnica Betettova in ne predsednik Vrhovnega sodišča Masleša, če gre za varovanje ugleda Vrhovnega sodišča?

Če pa je sodnica Betettova vložila prijavo, ker jo razume kot del postopka v procesu proti janezu Janši, ki poteka pred Vrhovnim sodiščem in iz katerega je bil Branko Masleša do včeraj izločen, gre za prvovrsten škandal. Njen namen očitno ne more biti drugega kot zastraševanje ali  izločitev odvetnika Matoza iz konkretnega postopka in s tem za onemogočanje obrambe Janeza Janše pred Vrhovnim sodiščem. Odvetniška zbornica na podlagi prijave namreč lahko odvetniku odvzame odvetniško licenco. S tem Franci Matoz ne bi več mogel sodelovati ne v tem, ne v kateremkoli drugem postopku kot odvetnik.

Gre za še eno nedopustno potezo Vrhovnega sodišča v tem vseskozi nezakonitem, protiustavnem in krivičnem procesu, ki bo tudi predmet presoje na Ustavnem sodišču in Evropskem sodišču za človekove pravice, vkolikor Vrhovno sodišče Janeza Janše ne bo oprostilo. - Prav tako kot tudi včerajšnja odločitev občnega zbora sodnic in sodnikov Vrhovnega sodišča, ki kljub očitno javno izkazani pristranskosti, ni izločilo Branka Masleše iz odločanja v zadevi proti Janezu Janši. S to odločitvijo bodo predmet nadaljnjih presoj vsi vrhovni sodnice in sodniki v državi. Lahko se zgodi, da bo, če ne prej pred Evropskim sodiščem za človekove pravice ta odločitev spoznana kot kršitev pravice do nepristranskega sojenja, s tem pa bodo vsi, ki so glasovali "za" Branka Maslešo, spoznani kot kršitelji človekovih pravic.

Vrhovno sodišče praktično z vsakim korakom, ki ga naredi v postopku, daje nove  dokaze o nepoštenosti tega sojenja ter potrjuje trditev Francija Matoza, da bo odločitev odvisna od "drugih okoliščin, ki so zunaj in znotraj vrhovnega sodišča ne znotraj vrhovnega sodišča". S svojo prijavo na Odvetniško zbornico "zunaj Vrhovnega sodišča", tudi sama sodnica Betettova potrjuje Matozovo navedbo.

Pa še to. Kdo verjame, da Vrhovno sodišče dela neodvisno? Franci Matoz je povedal javno skrivnost.

Aleš Primc

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top