• Za življenje vseh otrok

Vse več organizacij Za dojenčke po vsem svetu

Na območju bivše Jugoslavije deluje že sedem centrov Za dojenčke (Pro-baby). Nedavno so obnovili spletno stran Pro Baby Centre (Za bebe!) v Beogradu, ki je zaenkrat prvi in edini tovrsten v Srbiji. Kot mnoge druge Pro-life organizacije po svetu, se tudi ta zavzema za ohranjanje plodnosti in reprodukcijski potencial prebivalstva, preventivno reproduktivno zdravje, zmanjševanje namerne prekinitve nosečnosti pri mladostnicah in ženskah, ki so poročene ali v zunajzakonski skupnosti ter skrbi za čustveno zdravje in podporo posameznicam, ki so doživele umetni ali spontani splav. Znane so tudi letne konference na to temo; v Bosni, v Bijeljini je bila letos konferenca Daughters of the King, ki se je udeležilo okoli 700 pripadnic nežnejšega spola, svetovni kongres za družine (The World Congress of Families) pa je bil v Beogradu. 

Tudi po mnogih drugih evropskih in ameriških državah ter državah Oceanije, je prisotnih veliko Pro-life gibanj, ki se zavzemajo za zaščito in ohranjanje človeškega življenja od spočetja do naravne smrti. V zadnji letih so Slovenijo obiskali trije večji predstavniki Pro-life Joannes Bucher, Shenan J. Boquet in dr. Ligaya Acosta.

Joannes Bucher je regionalni direktor največje mednarodne Pro-life orgnizacije na svetu. V Salzburgu vodi Life center, kjer v tamkajšnji kapeli, posvečeni sv. Maksimilianu Maria Kolbeju, neprekinjeno poteka molitev pred Najsvetejšim, pomagal je organizirati prvi molitveni kongres ''Za življenje'' v Fatimi leta 2006 in je eden od ustanoviteljev Salzburške molitvene iniciative.

Dr. Ligaya Acosta je regionalna direktorica HLI (Human Life Internationl) za Azijo in Oceanijo. Slovencem je odkrito spregovorila o splavih, kontracepciji, homoseksualnosti, evtanaziji in ostalih interesih nekaterih večjih svetovnih organizacij, katerih cilj je nadzor in zmanjšanje prebivalstva na zemlji. Ena izmed takih je tudi organizacija Načrtovano starševstvo (Planned Parenthood) o grozotah katere smo že večkrat pisali. Krovni predsednik HLI, oče Shenan J. Boquet je ob ogledu zadnjega videa, v katerem so novinarki raziskovalci razkrili, da so v Planned Parenthood razkosali majhnega otroka, ki mu je še bilo srce povedal: "Vsak nov video pokaže človečnost nerojenega otroka in izprijenost oragnizacije Načrtovano starševstvo in njenih partnerjev v tej nasilni in gnusni trgovini. Oseba, ki so jo razkosali, ni dala soglasja za to početje. Prav tako ne verjamem izjavam njihovih zastopnikov, da so ti primeri redki. Popolna laž je, da so ti otroci le kepe tikiva. Vsi v pro-life gibanju smo že dolgo vedeli, da se vse to dogaja, zdaj pa molimo, da bodo vse te grozote končno znane tudi širši javnosti in se bo začel pregon tistih, ki to dovoljujejo in se vključujejo v to bolno trgovino."

Tudi v Sloveniji deluje kar nekaj Pro-life gibanj in organizacij: Zavod Ž!VIM, Zavod za življenje Božji otroci, Zakonci za Kristusa CFC-FFL in drugi. Pišite nam, če poznate še koga, ki se zavzema Za življenje ali če želite, da predstavimo vaše delo in projekte: vesna@24kul.si

Vabljeni tudi, da podprete naša prizadevanja.

V.V.

 

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top