Zagovorniki človekovih pravic nerojenih otrok v Ameriki pričakujejo družini naklonjeno politiko

Hillary Clinton bi nadaljevala Obamovo politiko odmetavanja, s Trumpom prihaja v Ameriko ponovno družini naklonjena vlada

Papež Frančišek je v enem svojih govorov življenju sovražno kulturo, ki nerojenega otroka ali nomočnega starostnika zavrže kot odpadek, imenoval kultura odmetavanja. Žal je takšno politiko v Ameriki do sedaj vodila tudi Obamova administracija, ki je z zagovarjanjem končanja življenja nerojenih otrok, evtanazije in uvajanjem homoseksualne ideologije v vrtce, šole in na sodišča, ameriškemu narodu storila ogromno škode.
Spomnimo samo na Obamovo bogato financiranje industrije ubijanja otrok v Planned Parenthood ter zdravstvene reforme, s katero je Obama prva celo verskim organizacijam hotel vsiliti nudenje brezplačne kontracepcije, kar bi bilo v nasprotju s temeljnim poslanstvom vere, ki zagovarja dostojanstvo življenja od spočetja do naravne smrti. Nadaljevanje takšne brezobzirne politike kulture odmetavanja je v predvolilni kampanji napovedala tudi Clintonova, zato so se ljudje upravičeno postavili v bran življenju in temeljnim vrednotam družbe ter izvolili Trumpa.

Kardinal Dolan in ameriški škofje za zaščito zagovornikov življenja ter ugovor vesti

Z gotovostjo lahko trdimo, da je Donald Trump zmagal, ker se je uprl kulturi odmetavanja in napovedal zaščito žensk in nerojenih otrok ter zaščito Američanov, ki se zavzemajo za življenje. Na svojih predvolilnih zborovanjih je večkrat povedoval, da bo ukinil državno financiranje končanja življenja nerojenih otrok, kar je Clintonova podpirala celo v visoki nosečnosti, ukinil financiranje organizacije za množično odmetavanje nerojenih otrok Planned Parenthood in imenoval izključno pro-life sodnike na Vrhovnem sodišču.

Ameriška škofovska konferenca je prek svoje agencije CNS te dni izrazila upanje, da bo predsednik Trump držal obljubo, da bo v zdravstvu zaščitil vest posameznika, nedolžna človeška življenja od spočetja do naravne smrti, vključno z najranljivejšimi s prirojenimi genetskimi napakami. Ameriški škofje pričakujejo takojšnjo ukinitev zakona, ki ljudem nalaga, da prek zdravstvenega zavarovanja plačujejo stroške kontracepcije, čeprav je sami ne bi izbrali.

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top