Zakaj bo potreben referendum o drugem tiru?

Poslanke in poslanci SMC, DESUS in SD so včeraj sprejeli finančno in gradbeno kastastrofalno zasnovan zakon o drugem tiru, ki bo nas, naše otroke in vnuke stal še veliko več kot zavožena investicija v TEŠ6. Referendum je najcenejša možnost za zaustavitev več kot miljardnega oškodovanja nas vseh.

Dejstva o spornem vladnem zakonu, ki jih režimski mediji ne objavljajo:

1. ni definirana končna vrednost investicije za dvotirno progo, ampak samo za enotirno! To pomeni, da stroški za dvotirno progo ne bodo 1.289.878.629,00 EUR, kot trdi vlada, ampak najman še enkrat višji!

2. ni izdelana projektna dokumentacija za dvotirno progo, ministrstvo pa zavaja državljane!

3. z zavajanjem, da ima gradbeno dovoljenje, želi ministrstvo izvajati projekt z odmikom do 100 m od trase kar pri dvotirni progi ni mogoče!

4. obstoječa enotirna vladna trasa ne upošteva upravičenih pričakovanj prebivalstva ob progi po vsaj minimalno dostojnem življenju!

5. z dolgotrajno izvedbo slabo zasnovanega projekta (8 let) bomo zamudili prepotrebno povečanje kapacitet pretovora!

7. vladni projekt bo povzročil razvojno blokado luke Koper za nadaljnjih osem let, Luka Koper pa bo postala nekonkurenčna!

8. vlada lahkomiselno ali namerno tujim družbenikom zagotavlja donosnost najmanj 4.5% donosnost, denar davkoplačevalcev pa meče v luknjo brez dna. Tujim družbenikom poklanja vlada nesorazmerne upravljalske pravice!

9. Korupcijsko tveganje je izjemno veliko. Valada in minster ne moreta nadzirati same sebe. Učinkovitega in neodvisneg zunanjega nadzora pa ni in ga ne bo.

Sklep: vlada ponuja zlati tir - enojni tir za dvojno ceno v korist gradbenih baronov in tujcev ter na škodo domačih davkoplačevalcev.

Več na referendumdrugitir.si

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top