Zakaj je v Sloveniji po 20 letih še vedno prepovedano snemati filme o povojnih pokolih v Kočevskem Rogu, Hudi Jami in ostalih 600-ih krajih množičnih grobišč?

Slovenija je država, v kateri po mnenju mnogih še vedno vladajo zločinci in njihovi simpatizerji. V kolikor to ni res, sporočite ime filma, ki bi prikazal poboj dojenčkov v Petričku, genocid Romov, partizanske medvojne in povojne pokole, plenjenje zasebne lastnine ter množično kršenje človekovih pravic v prejšnjem sistemu.

Zanima nas, zakaj v 20 letih demokracije nimamo niti enega filma, ki bi prikazoval komunistično nasilje nad civilnim prebivalstvom?

Kje je razlog za takšno zločinsko kulturno politiko naše države, s katero se še vedno zavaja javnost, skriva zločince in preprečuje začetek sodnih preiskav in postopkov?

Zakaj noben scenarist  v Sloveniji ne sme napisati scenarija za takšne vsebine?

Kje je danes slovenska filmska kulturna elita, ki je vedno polna človekovih pravic, ko gre za zmanjševanje njihovega proračuna?

Kdo so ljudje na Ministrstvu za kulturo, AGRFT, filmskem skladu in drugih institucijah, ki davkoplačevalski denar nočejo nameniti za te vsebine? Katera so njihova imena? Zakaj naš davkoplačevalski denar raje  namenjajo za snemanje spolnih perverzij, depresije, bolnih družin ter poveličevanja prejšnjega totalitarnega sistema? 

Oz. natančneje, kdo so ljudje, ki so v Sloveniji prepovedali snemanje in predvajanje filmov o množičnih kršitvah humanitarnega prava in človekovih pravic v Sloveniji? V kolikor imate kakšne koli informacije, jih čim prej posredujte na e-naslov: info@24kul.si

Ciril Lor.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top