Zakaj Slovenija nima križa na svoji zastavi? 64 držav ima na svojih zastavah verske simbole!

Tretjina od 196 držav ima državne zastave na katerih so verski simboli. Od 64 držav, ki imajo takšne simbole na svojih zastavah, jih je približno polovica takšnih, ki imajo krščanske simbole (48%), tretjina pa ima islamske simbole  (33%).

Krščanske simbole najdemo na zastavah 31 držav v Evropi, Aziji, Pacifiku in obeh Amerikah. Islamske simbole pa najdemo na zastavah 21 sub Saharskih državah, v Aziji, Bližnjem Vzhodu in Severni Afriki. Izrael je edina država z judovskim simbolom na zastavi (Davidova zvezda). Ob tem se lahko vprašamo, zakaj imamo v Sloveniji ateistično zastavo brez verskih simbolov? Oz. kdo je prepovedal uporabo verskih simbolov na zastavi?  Križ kot simbol večinske krščanske religije je namreč več kot primeren simbol za našo zastavo, ki bi ponazarjal tako sedanje družbene razmere kot tudi našo bogato krščansko zgodovino. 

Več:


 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top