Angelca Likovič: Zakaj več otrok ?!

Slovenija je zelo lepa dežela. Njeni državljani smo prepoznavni po delavnosti, poštenosti in resnicoljubnost. To so naše vrednote! In če hočemo slediti tem vrednotam, si moramo prizadevati za več otrok!

Nihče ne prevzame odgovornosti, zakaj se je v Sloveniji tako velikemu številu nerojenih otrok nasilno prekine življenje. A to so bila že živa bitja, ki jim nismo dovolili, da bi zagledali LUČ sveta. V medijih zasledimo grozotno številko 7oo.ooo  nerojenih otrok in več kot 1oo.ooo prizadetih mamic, ki imajo travme celo življenje. Tem grozotam moramo narediti konec! Veliko odgovornost za tako stanje nosijo tudi dosedanje vlade, ki so bile in so strogo liberalne in mnogo premalo spoštujejo življenje.

Rodnost v Sloveniji je najnižja v Evropi. Imamo vse pogoje, da omogočimo mladim, da se lahko odločajo za novo življenje. Lahko jim zagotovimo delovna mesta, poceni stanovanja, a zdajšnja vlada skrbi le za svoje koristi. Denarja je v Sloveniji dovolj, koliko miljonov evrov davkoplačevalskega denarja dobijo lobiji, ki načrtno delajo proti družini?!

V Sloveniji si moramo prizadevati za tretjega otroka v družini. Država bi morala družinam za tretjega otroka nameniti finančno podporo, za vsakega naslednjega pa še povečati finančno podporo. Le na ta način bomo zagotovili večjo rodnost.

Imamo čudovite družine, skrbne mamice in očete, ki pa se zaradi gmotnega položaja ne upajo odločati za nova življenje.Tem mora država takoj priskočiti na pomoč. Imamo preveč družin s samo enim otrokom. To tudi za otroka-edinca ni dobro. V večini primerov so to razvajeni otroci, o katerih je veliko pisal pokojni dr. Žorž. V veliko bolj spodbudnem okolju rastejo otroci, kjer je v družini več otrok. 

In prav zato potrebujemo novo - drugačno vlado, ki bo na prvo mesto postavila skrb za otroke in družine, saj le na ta način bomo našo lepo Slovenijo  pomladili in poselili s otroškim živ-žavom. Potrudili se bomo, da bodo odraščali v zdravem okolju, kjer so še vedno prisotne tradicionalne vrednote, ki so edine zagotovilo z srečno življenje. Ne dovolimo, da  tujci v preveliki meri kupujejo našo  dragoceno slovensko zemljo in oživljajo naše zapuščene vasi.To moramo storiti sami-Slovenci, tudi s pomočjo države. Denarja je dovolj, omogočimo mladim družinam, da se odločajo za življenje ne podeželju.Država pa je dolžna spremeniti način financiranja nepovratnih sredstev  samo velikim kmetijam,ki se v glavnem ukvarjajo samo z monokulturam. Do nepovratnih sredstev pa morajo dobiti pravico tudi majhne podeželske kmetije, ki so povsem izginile.

Angelca Likovič

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top