Zbiranje podpisov: S polno paro naprej!

Naša stranka, Glas za otroke in družine, se je pridružila referendumski pobudi zbiranja podpisov proti spornemu vladnemu zakonu o drugem tiru.

Obrazec izpolnite in čimprej pojdite na upravno enoto ter ga overite. Overitev je brezplačna. Obrazec pustite na stojnici pred upravno enoto, kjer prostovoljci zbirajo podpise, če stojnice pred vašo upravno enoto ne bo, ga čimprej pošljite na naslov: Glas za otroke in družine, p.p. 2056, 1001 Ljubljana.

Priloženi obrazec podelite še komu bližnjemu in ga spodbudite, da odda podpis... spodbujajmo drug drugega k dobremu, vse dokler je čas. Pomembno: zadnji dan za ODDAJO PODPISOV je četrtek 22. 6.!

S POLNO PARO NAPREJ!

ZAKAJ? Zakaj je NUJNO potrebno  oddati podpis za referendum in
zavrniti sporni vladni zakon?

Argumenti za nadaljevanje zbiranja podpisov, kljub nenehnemu vladnemu zavajanju:

1. Sporni vladni zakon o drugem tiru je vlada vsilila brez dialoga z neodvisno stroko in civilno družbo!

2. Sporni vladni zakon o drugem tiru ne predvideva potniškega prometa na tej investiciji in tudi ne izgradnje dvotirne proge!

3. Pri spornem vladnem projektu DRUGI TIR je vse napeljano za novo miljardno oškodovanje družin, delavcev in upokojencev. Neverjetno, a resnično je, da projekta za izvedbo del vlada RS sploh še ni pripravila! To pomeni, da je odprta pot z aneksi višati investicijsko vrednost!

4. Kolikor bo znašal znesek zgrešenih investicij in kraje pri gradnji drugega tira, toliko manj bo denarja za družine, nova kvalitetna delovna mesta, šolstvo, pokojnine, zdravstvo, ceste, socialne pomoči itn. Na sporno vladno gradnjo drugega tira so se prisesali lobiji, da bi nas ponovno oškodovali. Za sporni vladni zakon o drugem tiru navijajo isti mediji in novinarji, ki so podpirali krajo v bankah, kraje ob gradnji avtocest in TEŠ 6. Čas je, da vsem tem povemo: Dovolj ste nas že okradli!

5. Trasa proge po vladnem zakonu je neprimerna, draga, neraziskana in nepredvidljiva, zaradi kraškega terena ter pomeni izjemno tveganje za zaplete pri gradnji ter za podražitve gradnje z aneksi.

6. Zakaj sedaj proti koncu mandata Cerarjev vlada tako hiti, ko se ve, da nima časa za končanje projekta? Ker hočejo ob koncu mandata finančno poskrbeti za svoje pristaše, odgovornost pa prevaliti na tiste, ki bodo prišli za njimi.

7. Sporni vladni zakon ima vse elemente nove kraje davkoplačevalskega denarja kot so bile milijardne dokapitalizacije bank, milijardne kraje pri gradnji avtocest, stotine milijonov EUR pri gradnji TEŠ 6… Sedaj to še lahko preprečimo!

S svojim podpisom na upravni enoti sporočimo vladi in elitam: 

"Dovolj je bilo kraje mojega denarja!«

"Ne dovolim kraje denarja moji družini! Ne dovolim zadolževanja mojih otrok, vnukov in pravnukov."

Aleš Primc

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top