Protestni odhod Gibanja za otroke in družine zaradi sovraštva Združene levice

Metka Zevnik: »Od takšnega neotesanega mulca, ki živi na naših plečih, plečih slovenskih družin, delavcev in upokojencev in nima pri svojem delu nič za pokazati, si pa ne dovolim zmerjanja z izrodkom!« V parlamentu pravkar poteka 26.redna seja Državnega zbora, ki je ob 9. uri obravnavala novelo Zakona o zakonski zvezi, ki ga je v parlament vložilo Gibanje za otroke in družine. Seje so se kot predstavniki predlagatelja udeležili Metka Zevnik, Aleš Primc in Franci Donko.

V imenu Gibanja za otroke in družine je Metka Zevnik v nagovoru spomnila, da zakonodaja starih staršev v življenju vnukov ne priznava v krog razširjene družine  ter zanje ne smejo poskrbeti, če ostanejo otroci sami, kot  se je zgodilo v žalostnem primeru koroških dečkov. Izpostavila je, da tudi nov predlog Družinskega zakonika Anje Kopač Mrak, ljub drugačnim obljubam, starih staršev ne upošteva. Poslance je povabila, naj predlagano novelo podprejo in pomagajo ustvariti vnukom in starim staršem bolj prijazno družbo ter izkažejo spoštovanje volje 8.000 volivk io volivcev, ki so  pobudo Gibanja množično podprli. Metka Zevnik je ob koncu nagovora izrazila obžalovanje, da  v stranki upokojencev DeSUS predloga Gibanja niso podprli, čeprav o skrbi za starejše, kamor spadajo tudi stari starši radi veliko govorijo, očitno pa naredijo bolj malo ali nič.

Žaljivi predstavitvi mnenj poslanskih skupin: Marija Bačič, SD in Miha Kordiš, ZL

Med predstavitvami mnenj poslanskih skupin je Marija Bačič iz Socialnih demokratov Dejana Židana in Anje Kopač Mrak Gibanju za otroke in družine zlonamerno in žaljivo očitala, da zlorablja  otroke in stare starše ter na račun okoliščin skrbi za lastno politično promocijo. Omenila  je, da predlogov Gibanja za otroke in družine ne bi bilo mogoče urediti tako, da bi se odpravile pravne praznine  v družinski zakonodaji.
Ob takšnih besedah se človek vpraša, kako je mogoče trditi kaj takega, ko niti poskusili niso in je Anja Kopač Mrak že vnaprej zavrnila kakršen koli dialog?
Ob koncu je Marija Bačič izkoristila čas za reklamo Družinskega zakonika ter zahtevala široko soglasje, ki ga pričakuje tudi od Gibanja za otroke in družine. V znanem načinu SD, ki pričakujejo, da se bomo ostali klanjali njihovim izrojenim pogledom na otroke in družino.

Miha Kordiš predstavnike Gibanja za otroke in družine žalil z izmečki

Takole je žalil prisotne goste: »Lažni preroki in Cerkveni podaljški napadajo enakopravnost vseh družin, pravico do splava in emancipacijo žensk. Ampak ti mračnjaki lahko uspevajo samo, ker je kapitalizem razgradil naše medsebojne vezi, nas porinil v osamo in pahnil vsakega sebi. Zato jih ne bo ustavilo liberalno vihanje nosu, zgražanje in pridige. Ustavila jih bo samo naša solidarnost. S Primci se ne pogaja, Primcem se ne popušča niti za milimeter. Gibanje za zlorabo otrok ni dobronamerna organizacija, ki bi si prizadevala za koristi otrok. Predlagatelji in podporniki si odkrito prizadevajo za omejevanje pravice do proste izbire načina življenja. S kampanjo, kot je ta, si prizadevajo da svojo konzervativno agendo na naslednjih volitvah pripeljejo v parlament.«

Metka Zevnik: »Od takšnega neotesanega mulca, ki živi na naših plečih, plečih slovenskih družin, delavcev in upokojencev in nima pri svojem delu nič za pokazati, si pa ne dovolim zmerjanja z izrodkom! Povabljena sem bila v DZ, potem pa tako ozmerjana ter žaljena skupaj z 8000 poštenimi podpisniki zakona. Tak moj parlament ni! Grem ven med ljudi, tukaj nimam zaenkrat kaj več početi." Je povedala Metka Zevnik ob odhodu iz DZ.

Na žalitve, ki jih je na račun Gibanja za otroke in družine izrekel predstavnik Združene levice Mihe Kordiš, se predsednik Državnega zbora Milan Brglez žal ni odzval. Na dolžnost predsednika DZ, da prepreči sovražni govor, so ga morali opomniti poslanci SDS in NSi. Protestno so se odzvali Jožef Horvat, Ljudmila Novak in Vinko Gorenak.  Brglez pa se je v opravičilo zgovarjal in zapletal, da je Kordiš sicer sovražen, ni pa uporabljal sovražnega govora!?

Odziv Aleša Primca.

Ko je poslanec Kordiš na račun replike ponovno dobil besedo, je namesto opravičila raje naprej grobo žalil in predstavnike Gibanja za otroke in družine ozmerjal z izmečki kapitalizma.
Predstavniki Gibanja za otroke in družine so ob takšni zlorabi parlamenta vidno pretreseni, a pokončno, v znak protesta zapustili sejo državnega zbora.

Današnje žalitve in sovražni izpadi proti Gibanju za otroke in družine v parlamentu so dokaz več, da poteka duhovni boj med zagovorniki življenja in ti. kulturo smrti. Trenutno nam vladajo ljudje, ki demokracijo razumejo kot vsiljevanje svoje volje, ki ne spoštujejo otrok, družin in starih staršev ter slepo sledijo ideologiji, ki ogroža obstoj Slovenije. Zato je nujno, da na naslednjih volitvah čimveč zagovornikov življenja pride v parlament in se prekinejo norosti, ki nam jih skrajna levica venomer vsiljuje.

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top