V ženskem odboru SDS-a in v ženskih zvezah NSi-ja ter SLS pozivajo k glasovanju proti na referendumu!

V ženskem odboru SDS-a in v ženskih zvezah NSi-ja ter SLS-a nasprotujejo noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki je "napad na družino, od katere je odvisen obstoj naroda".

Na tiskovni konferenci so predstavnice organizacij sporočile, da je družina prva vrednota, zato bi se morale spremembe izvajati počasi. Novela zakona pa je bila sprejeta po skrajšanem postopku in brez javne obravnave.

Alenka Jeraj je spomnila, da je ustavno sodišče ob presoji zakona o registraciji istospolnih partnerskih skupnosti zapisalo, da je istospolna partnerska skupnost podobna zakonski zvezi in ne enaka. S posegom ustavnega sodišča v omenjeni zakon pa so rešene tudi težave glede dedovanja, ki ni bilo primerno urejeno, je dodala Mojca Kucler Dolinar.

Po njenih besedah želijo predlagatelji novele vnaprej odreči pravico do mame in očeta, toda njiju ni mogoče enakovredno nadomestiti, saj jima je materinstvo in očetovstvo dano po naravi. "Vse drugo je, kot da bi hoteli, da hruška zraste na jablani," je dejala. Po njenih besedah bo največji del bremena padel na ženske, ki bodo postale "komercializirane" kot nadomestne matere za homoseksualne pare.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top