Zgodovina ekstremnega homoseksualnega aktivizma - 4. del

V desetih nadaljevanjih vam bomo predstavili zgodovino gibanj, ki v Slovenji stojijo za ideološko spornim Družinskim zakonikom, o katerem bomo odločali na referendumu. Vpliv tujih homoseksualnih gibanj na nastanek tovrstnih skupin in organizacij je izjemen. Zaradi lažjega razumevanja dolgoročne »politične agende« vas vabimo, da se seznanite z zgodovino, cilji in strategijo te majhne, vendar družbeno in politično izredno privilegirane skupine. 

Današnje homoseksualne organizacije so med seboj izredno dobro usklajene. Za razliko od drugih skupin in združenj, ki si med seboj konkurirajo, so homoseksualne organizacije tako doma kot v tujini, med seboj dobro povezane in so vse osredotočene na iste cilje. V ta namen so tudi centralno vodene, koordinirane in financirane. Pri tem ima vsaka organizacija svoje specifične naloge.

Zaradi lažje predstave vam posredujemo seznam najpomembnejših mednarodnih homoseksualnih organizacij:

1.Human Rights Campaign (HRC) – politična organizacija s sedežem v Washingtonu – ZDA, ki je osredotočena na lobiranje in vplivanje na medije.

2.Lambda Legal (LL) – Pravno svetovanje in spreminjanje zakonodaje.

3.Parents and Friends of Lesbians and Gays (PFLAG) – Deluje s starši in družinskimi člani homoseksualno usmerjenih oseb z namenom, da postanejo homoseksualni aktivisti. Uradno postanejo del t.i. »skupine za podporo.«

4.Gay Lesbian Straight Education Network (GLSEN) – Skupina homoseksualno usmerjenih učiteljev, šolskih uradnikov in javnih uslužbence, ki dela na t.i. »homoseksualizaciji osnovnih in srednjih šol.«

5.Gay Straight Alliance (GSA) ali »Hetero-homo naveza« – Nacionalna mreža dijaških in študentskih klubov v javnih šolah in študentskih domovih.

6.Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLADD) – Združenje homoseksualnih aktivistov in medijev, ki maniplurajo z javnim mnenjem. To delajo tako, da v medijih podpirajo homoseksualne cilje in zatirajo drugačemisleče družinske organizacije.

7.International Gay and Lesbian Human Rights Commission (IGLHRC) – Deluje na področju mednarodnega homoseksualnega aktivizma in vsiljevanja homoseksualne agende posemaznim državam.

Ter seveda še mnoge druge organizacije.

Vsem tem organizacijam danes prištevamo še naslednja »radikalna homoseksualna aktivistična« združenja kot npr. Amnesty International, American Civil Liberties Union in Southern Poverty Law Center.

V Sloveniji so v skladu z mednarodnimi navodili, v samo nekaj letih ustvarili, posebno mrežo organizacij homoseksualnih organizacij. Ena so bila ustanovljena v skladu z mednarodnim homoseksualnim programom, druga pa so bila za potrebe homoseksualnih aktivistov “prevzeta” z lobiranjem in nastavitvijo pro-homoseksualnega vodstva:

1.Društvo informacijski center Legebitra – Koordinacijska organizacija vseh slovenskih homoseksualnih aktivistov ter vez z mednarodnimi centri.

2.Amnesty International Slovenija – Izvaja zakonodajno in mednarodno podporo homoseksualnim aktivistom, homoseksualna propaganda po osnovnih in srednjih šolah.

3.DIH – Društvo za integracijo homoseksualnosti – Zbiranje finančnih sredstev in vplivanje na medije.

4.Zavod za kulturo raznolikosti Open – Zbiranje finančnih sredstev in vplivanje na medije.

5.Društvo Parada ponosa – Vsako leto organizirajo shod homoskesualnih aktivistov z namenom, da preko medijev vsiljujejo svojo ideologijo in diskreditirajo svoje nasprotnike.

6.Hetero-homa naveza ali GSA skupine – delujejo po slovenskih srednjih šolah.

7.Škuc LL – Kulturno-umetniška platforma homoseksualnih aktivistov z namenom pridobivanja finančnih sredstev slovenskih davkoplačevalcev.

8. Društvo ta nenasilno komunikacijo – Propagira homoseksualnost in homoseksualni aktivizem po šolah.

9.Mirovni inštitut – Študijska platforma homoseksualnih organizacij.

10.Mladi forum SD – Zagotavljanje politične in finančne podpore homoseksualnim organizacijam.

11.Mlada liberalna demokracija – po mnenju nekaterih t.i. “Glavna stranka homoseksualnih aktivistov”.

12. Stranka Mira Cerarja – Zagotavljanje politične in ekonomske podpore homoseksualnim organizacijam.

13. Društvo Ženska svetovalnica - Propagira homoseksualnost in homoseksualni aktivizem po šolah.

Vse omenjene slovenske organizacije in strankarski podmladki podpirajo ideološko sporni družinski zakonika in se zavzemajo za homoseksualno ideologijo v šolah in družbi. V ta namen so v zadnjih nekaj letih pridobili več kot 1.425.840,79 EUR.

Projekt Meašearim (25.7.2011)

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top