Ali je Združena levica odstopila od svojega gospodarskega programa?

Demokratični socializem se rad kaže z angelskim obrazom. Filozof prepisovalec Slavoj Žižek, Alexis Tsipras iz grške Sirize in Luka Mesec, vzhajajoča zvezda slovenskega političnega neba, ga slikajo kot sistem, ki edini lahko svetu in Sloveniji prinese razcvet in pravičnost. 

Kako to v praksi izgleda, je pokazala poslanka Violeta Tomić. Najprej narediš dolgove in jih nato nočeš plačati. To je doktrina demokratičnega socializma, katerega ključen ukrep izhoda iz gospodarske in socialne krize je, da se dolgov ne vrača.

Zakaj so v poslanski skupini Združene levice pritisnili na ubogo poslanko Tomićevo, naj plača dolg, saj je zgolj izvajala njihov gospodarski program?

Dolgove je naredila in jih ni hotela plačati.

Kot poročajo mediji je dolg na pritisk lastne stranke sedaj vrnila, kar ji seveda s poslansko plačo ni noben problem.

Ob tem se zastavlja ključno vprašanje: Ali je Združena levica odstopila od glavne točke svojega gospodarskega programa? Ali so v Združeni levici pristali na logiko "gnilega kapitalizma", katerega osnova je, da se dolgovi vračajo? Če je tako, so prej kot v dveh mesecih grobo izigrali voljo svojih volilk in volilcev.

Aleš Primc

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top