Zmaga - Špansko ustavno sodišče: »Farmacevti niso dolžni prodajati abortivne kontracepcije!«

V Španiji je tamkajšnje Ustavno sodišče sprejelo zgodovinsko odločitev ter zaščitilo ugovor vesti farmacevtov, ki nočejo prodajati kontracepcije, ki povzroča splav. Pri svoji odločitvi so se ustavni sodniki sklicevali na pravico do verske svobode in vesti, ki je zapisana v 16. členu španske Ustave.

Odločitev je bila izrečena v primeru farmacevta, ki ga je mestni svet Andaluzije v Sevilli kaznoval s 3.000 EUR zgolj zaradi zavrnitve prodaje abortivne kontracepcije. K takšni prodaji ga je zavezovala lokalna zakonodaja, ki pa jo v imenu ugovora vesti pri svojem delu ni upošteval.
 

Vir:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top