• Ruth in Leo Zanger s pra pra vnukom Jaxtonom

100 vnukov in vnukinj ponosnih zakoncev Zanger

V državi Illinois (ZDA) Leo in Ruth Zanger praznujeta 59 let zakonske zveze in rojstvo njunega 100-tega vnuka. »Ljubi Bog jih je kar naprej pošiljal; lahko bi osnovala svoje lastno mesto«, se je pošalil dedek Leo. Daily Mail poroča, da ima par 12 otrok, 53 vnukov, 46 pravnukov in enega pra-pra vnuka. Babica Ruth se ne da: »Vedno se najde prostor še za enega.«

Najstarejši otrok Lea in Ruth Zender je 58-letna hči Linda, najmlajši pa 31-letni sin Joe. Med prvo hčerjo in zadnjim sinom so se jima rodili še Debbie, Donna, Davida, Greg, Daniel, Mike, Steve, Chuck, Matt in Ernie. 8. aprila se je njunemu pravnuku Austinu rodil sin Jaxton, ki je postal njun prvi pra-pra vnuk.

Širša družina Zanders za  skupna družinska srečanja običajno najame cerkveno dvorano in si razdeli naloge in odgovornosti glede priprave pogostitve. Leova in Ruthina hči Donna pove, da je vsakič na vrsti nekdo drug in da drug drugega poskušajo preseči. Donno so celo razglasili za zgodovinarko družinskega debla, ker vestno beleži vsa rojstva, telefonske številke in obletnice vsakega para oziroma posamezne družine. Družinski člani ji običajno rečejo, da če že hrani vse številke in razpolaga z vsemi ostalimi podatki, naj enostavno pošlje sporočilo vsem družinskim članom, ko bo spet priložnost za srečanje. Čeprav Zangersi priznavajo, da so pogosto tudi sami polni izgovorov, ko se je treba srečati, pa se vsi redno udeležujejo večjih praznikov kot so  zahvalni dan, božič, velika noč, materinski dan in očetovski dan. "Zelo smo povezani, res se pogosto vidimo«, pove eden od sinov Lea in Ruth, Austin.

»Veliko časa preživimo drug z drugim in veliko sodelujemo. Zavedamo se, da obstaja ogromno družin, ki so vsaj za pol manjše od naše, ki se srečujejo samo enkrat ali dvakrat letno«, pove Austin in doda, da se z ženo nista zavedala, da je Jaxon že 100 vnuk Lea in Ruth, dokler ni tega eksplicitno povedala družinska zgodovinarka Donna. »100-ti vnuk, to je res nekaj posebnega. Čudovito je«, je še komentiral Austin. Ashleigh pa je rekla, da je zelo ponosna, da je lahko mati 100-tega vnuka.

Družina Zangers zase pravi, da so tesno prepletena mreža in da vsak vnuk pozna svojega dedka in babico oziroma pra (pra) dedka in pra (pra) babico Ruth in Lea. Vsi člani družine živijo v državi Illinois, v bližini ali v mestu Quincy.

Mail Online je objavil članek tukaj.

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top