24. maj – MARIJA POMAGAJ!

V življenju ne gre vedno vse gladko. Nasprotno – večkrat naletimo na ovire, pasti, preizkušnje, ob katerih pa lahko rastemo in oblikujemo sami sebe. Včasih je to težko in sami ne zmoremo. Kaj drugega si takrat lahko želimo bolj kot imeti nekoga, ki nas neopazno prime za roko in vodi iz viharjev življenja v miren pristan? In nam vedno pomaga, kadar prosimo pomoči. Da, to je naša draga Mati Marija.

Slovenci to vemo že stoletja, zato imamo okrog 400 cerkva posvečenih prav Mariji. K njej se še posebej radi zatekamo in romamo na Brezje, Ptujsko goro, Sveto goro, Novo Štifto, Sv. Višarje…. Največ je zapisanih prošenj, da bi živeli v miru in ljubezni, da ne bi poznali gorja in nesreč.

Danes lahko ob sodobnih težavah dodajamo še več prošenj, da bi bilo med nami več potrpežljivosti, strpnosti, razumevanja, sprejemanja…  skratka – VEČ LJUBEZNI! Potrebujemo ljubezen  v družinah, na delovnih mestih, med prijatelji, v cerkvi, v vseh medčloveških odnosih! Predvsem potrebujemo ljubezni do najranljivejših med nami, bolnih in onemoglih kot tudi nerojenih in nemočnih. Tistih, ki sami še ne morejo prositi in le nemo čakajo na odločitev drugih.

Za te in njihove mamice, draga naša Mati, ti danes na tvoj praznik Marije pomagaj, pošiljamo v nebo gorečo prošnjo. Samo s tvojo pomočjo bo ta svet postal lepši, vrnile se bodo pozabljene vrednote, dovoljeno bo živeti več življenj in z njimi več srečnih in ponosnih mater!

MARIJA, POMAGAJ NAM IN NAŠIM OTROKOM!

Amedea Rodman

 

 

 

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top