Kristjanofobija: Aktivistka proti pravici nerojenih otrok do življenja je zgoraj brez skočila na oltar med božično mašo v Kölnski katedrali

Demonstrantka zgoraj brez iz feministične skupine FEMEN je zmotila božično mašo v nemškem mestu Köln s poskakovanjem na oltarju z besedami “JAZ SEM BOG” načečkanimi po trupu. Po besedah kristjanofobične spletne strani FEMEN gre za protest “proti vatikanski propagandi o kriminalizaciji splava”.

Kölnska katedrala je dom kardinala nadškofa Joachuima Meisnerja, ki je vodil mašo in po besedah lokalnih medijev, je ravno tisti dan praznoval svoj 80. rojstni dan. 20-letno demonstrantko Josephine Witt je odpeljala varnostna služba katedrale. Po besedah FEMEN demonstrantko sedaj čaka sojenje zaradi motenja religijskega rituala in lahko pričakuje do tri leta zapora. Skupina je posvarila katoliško cerkev o “nadaljnem povračilu”, če Wittovo ne bodo izpustili. “Oko za oko, zob za zob”, so zapisali.

Mediji poročajo, da je FEMEN izjavil, da je bil to protest tudi proti katedralski “seksistični in patriarhalni” poziciji. Kot je LSN že v preteklosti poročal, je kardinal Meisner spodbudil ženske, “da ostanejo doma in rodijo tri ali štiri otroke na ta svet”, da bi tako končali nemško demografično krizo. Nemčija ima, skupaj z Italijo, najnižjo rodnost v Evropi. Celo levičarski voditelji so obsodili Wittovo. “Dejanje skupine FEMEN v Kölnski katedrali je bilo nespoštljivo in nepotrebno nadlegovanje častilcev med mašo,” je rekel Volker Beck, verski predstavnik levičarske stranke zelenih.

V bizarni in nepovezani objavi je FEMEN na njihovi spletni strani o dogodku zapisal takole: “Evropa, zbudi se, res si omejena, da resno jemlješ pridige teh karikatur inkvizicije. Vse (kar) smrdi po pokvarjenem, bi morali takoj zakopati! Naj živi ženska! Naj živi znanost! Moja nožnica, moja pravila! JAZ SEM BOG!” FEMEN si je ustvaril ime po svetu ravno zaradi uprizoritev vrste kristjanofobičnih  protestov zgoraj brez, med drugim tudi proti belgijskemu nadškofu Andreu-Josephu Leonardu aprila 2013.

Vir:

 

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top