Trump je 2. februarja na molitvenem zajtrku izpostavil pomen verske svobode

Predsednik Trump: Zaščitili bomo versko svobodo

"Verska svoboda je sveta stvar. Vendar je tudi v nevarnosti, doma in v svetu", je dejal predsednik Trump in dodal, da "bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da bo branil in zaščitil versko svobodo". Dejal je še, da narod ne sme "nikoli, zares nikoli" prenehati prositi Boga za modrost in obljubil, da bo njegova administracija storila vse, kar je v njihovi moči, da zaščitijo versko svobodo.

To vključuje tudi napovedano odpravo Johnsonovega amandmaja, ki omejuje svobodo govora in prepoveduje duhovnikom ter  predstavnikom verskih skupnosti, da bi se izrekali o političnih vprašanjih in izražali podporo  življenju naklonjenih politikov. Trump je dejal, da bo Amerika zaživela ", če bo verska svoboda uspevala."

"Danes želim ameriškemu ljudstvu jasno povedati, da bo moja administracija storila vse, kar je v njeni moči, da brani in zaščiti versko svobodo v naši deželi," je dejal. "Amerika mora ostati strpna družba, v kateri se spoštujejo vse vere in kjer se lahko vsi državljani počutijo varno. Moramo se počutijo varno«,  je svoj nagovor nadaljeval novi ameriški predsednik.

Razširitev ugovora vesti

V javnost je prišla informacija, da predsednikova administracija pripravlja dokument z naslovom Vzpostavitev vladne pobude za spoštovanje verske svobode. Poudarek dokumenta naj bi dajal večji pomen svobodi pri izrekanju ugovora vesti vsem, ki verjamejo, govorijo, delujejo (ali zavračajo delovanje) v zvezi s prepričanji, da je zakon zveza enega moža in ene žene, da spolni odnosi spadajo v takšno zvezo, da se moška in ženska spolna identiteta določa po biološkem spolu in da se življenje začne s spočetjem ter si zasluži zaščito v vseh fazah svojega razvoja. Nova ureditev bo verskim organizacijam omogočila  več svobode pri njihovem služenju, omogočala bo zaposlovanje v karitativnih verskih organizacijah, njihovo sodelovanje na razpisih za javna sredstva, na trgu dela in sodelovanje z zveznimi, državnimi in lokalnimi oblastmi.

Zagovorniki kulture smrti so na nogah

Lažni liberalci trdijo, da namerava Trump legalizirati diskriminacijo ter v ZDA ukiniti ločitev Cerkve od države.
Na 24Kul smo poročali o primerih sodnega preganjanja javnih uslužbencev, podjetnikov, fotografov, slaščičarjev, načrtovalcev porok in drugih, ki zaradi verskih razlogov denimo niso želeli poročiti homoseksualnega ali lezbičnega para, zanj speči torte ali organizirati istospolne poroke. Prav tako so ponekod v Ameriki transseksualci izsilili uporabo ženskih in moških stranišč.
Znanih je tudi več primerov preganjanih in obsojenih staršev po Ameriki in drugod, ki so nasprotovali vsiljevanju homoseksualne-lezbične-bi-trans-queer-seksualne ideologije spola v šole. Donald Trump namerava takšnemu preganjanju narediti konec.

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top