Šesta obletnica: Barbara Kastelec je bila ena prvih žrtev aktivistov teorije spola

Objavljamo izjavo Civilne iniciative za družino in pravice otrok iz 3. februarja 2010, kot odziv na krivično obsodbo Barbare Kastelec, ki jo je novinarsko razsodišča pod vodstvom Ranke Ivelja (na sliki) obsodilo na krivičnem in montiranem političnem procesu. Za svoje sporno ravnanje Ivelja do danes še ni izrekla opravičila.

Ranka Ivelja se je v zgodovino slovenske kristjanofobije vpisala med drugim kot tista, ki je za katoličane orva uporabila žaljivko "katolibani" , ki je ena najbolj grobih jezikovnih oznak sovražnega govora do kristjanov.

Pri obsodbi je v oči bodla njena ideološka zaslepljenost in neargumentiranost ter dejstvo, da so Barbaro Kastelec na montiranem procesu obsodili, ko je bila visoko noseča. Obsodbo je podpisala Ranka Ivelja, gospa, ki bi se rada v javnosti kazala kot borka za pravice žensk!

Aktivisti teorije spola (gender theory), ki ne priznavajo, da obstajata ženski in moški spol ter iz tega izhajajoč ne priznavajo pomena materinstva in očetovstva za otroka, so ena najbolj ideološko ekstremističnih skupin, vendar z izrednim vplivom v evropskih institucijah in tudi v Sloveniji - ne le v medijih, ampak na mnogih družbenih področji, npr. v šolstvu, pravosodju, politiki itn.                          

Izjava Civilne iniciative za družino in pravice otrok:

Barbara Kastelec ima prav!

Častno razsodišče Društva novinarjev Slovenije je pretekli teden Barbaro Kastelec, novinarko tednika Družina, obsodilo kršenja Kodeksa novinarjev Slovenije. Razlog za obsodbo je bil, da je v svojem članku z naslovom »Modernejša definicija družine« (19.7.2009), opozorila na boleča, a resnična dejstva v istospolnih zvezah, kot npr: problem nasilja v istospolnih zvezah, v povprečju sorazmerno kratko trajanje istospolnih zvez ter okuženost z virusom HIV med homoseksualci.

Obsodba Barbare Kastelec pomeni grob napad na svobodo govora v naši državi s strani nekaterih novinarjev. Od novinarjev javnost pričakuje, da bodo prvi branitelji te temeljne demokratične svoboščine, ne pa tisti, ki jo kratijo.

Barbara Kastelec je bila obsojena, ker se ne strinja s tem, da bi bila z novim Družinskim zakonikom izenačena zakonska in istospolna zveza ter omogočene posvojitve otrok v istospolne zveze. Njen glavni »greh« pa je bil v tem, da se je kot ena redkih novinark drznila to svoje stališče tudi javno izraziti in argumentirati.

Koliko gre organizacijam istospolno usmerjenih in nekaterim novinarjem, ki stojijo za obsodbo, za koristi otrok, pove tudi dejstvo, da so dali Barbaro Kastelec po krivici obsoditi prav v dneh, ko pričakuje rojstvo otroka. Zanimivo, da je pod obsodbo podpisana novinarka Ranka Ivelja, velika zagovornica lobija istospolno usmerjenih in tista novinarka, ki je julija 2009 že javno obračunavala z Barbaro Kastelec. Trdno verjamemo, da se Barbara Kastelec s temi stvarmi ni preveč obremenjevala in da se še posebej ne obremenjuje sedaj, ampak se posveča svojemu plemenitemu materinskemu poslanstvu.

To odločitev Častnega razsodišča Društva novinarjev Slovenije zato razumemo tudi kot poskus zastraševanja in kot opozorilo vsem drugače mislečim novinarjem z namenom, da ne bi kritično pisali o predlogu novega Družinskega zakonika, homoseksualnih zvezah in posvojitvah otrok v istospolne skupnosti.

Kljub velikemu medijskemu vplivu organizacij istospolno usmerjenih ter njihovega političnega lobija, bomo v »Civilni iniciativi za družino in pravice otrok« nadaljevali z našimi prizadevanji vse dokler bo to potrebno.


Aleš Primc
vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok

Ljubljana, 3.2.2010

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top