Borci proti spoštovanju človekovih pravic v pravosodju niso za dialog - naslednji shod Odbora 2014 10.9. ob 17.00

Skupina kazenska ovadba je po petih dneh tudi uradno zavrnila dialog in soočenje mnenj o stanju v pravosodju. Odbor 2014 določil nov dan shodov pred Vrhovnim sodiščem - ČETRTEK. Prvi shod 10.9.2014 ob 17.00.

Odbor 2014 je 28.9. poslal Skupini kazenska ovadba predlog, da bi 9.9. pred Vrhovnim sodiščem pripravili skupno javno tribuno. Ker do srede ni bilo odgovora, je Odbor 2014 prijavil svoj shod pred Vrhovnim sodiščem za četrtek 10.9. ob 17.00 in o tem isti dan okoli enajste ure dopoldne tudi obvestil javnost. To je bilo nujno potrebno zaradi pravočasnega obveščanja javnosti o spremenjenem dnevu shodov.

No, isti dan ob 21.13 uri je prišla s strani Skupine kazenska ovadba uradna zavrnitev pobude za dialog. Objavljamo celoten dopis:

"Spoštovani,
Skupina kazenska ovadba je imela danes sestanek, na katerem je bila obravnavana tudi vaša pobuda za skupno udeležbo pred Vrhovnim sodiščem.
Teži iskanj skupnih interesov se je pridružil še dvom v resnost ponudbe, ki se je z vašo objavo dogodka 10.9.2015 potrdil za utemeljenega.  Zato je bila sprejeta odločitev, da prijavljenega dogodka ne bomo spreminjali.
Pozdrav!
Skupina Kazenska ovadba"

Odbor 2014 obžaluje zavračanje dialoga o stanju v pravosodju in še naprej ponuja roko dialoga Skupini kazenska ovadba, predstavnikom pravosodja, strokovnim združenjem, civilnodružbenim, organizacijam, posameznikom in vsem, ki so pripravljeni prispevati k izboljšanju stanja v pravosodju. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da se bo stanje izboljšalo do te mere, da bodo pošteni državljanke in državljani lahko spoštovali pravosodje, ne pa se ga bali, kot si predstavljata vrh sodstva in tožilstva.

Vabljeni na  shod pred Vrhovno sodišče v ČETRTEK 10.9. OB 17.00!

Aleš Primc
predsednik Skupščine Odbora 2014

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top