Če ne veste, kam danes zvečer - v Piran!

V Piranu, bo danes eden od viškov slovenske koncertne sezone, saj bo ob 20.30 v atriju Minoritskega samostana nastopil Luka Debevec Mayer, eden najboljših pevcev na svetu.

Vabljeni!

 

Kratko o Luku Debevcu Mayerju

Rojen v Buenos Aires, v Argentini, slovenskim staršem. Študiral filozofijo na Argentinski Katoliški Univerzi in solopetje na Umetniški Akademiji Teatra Colón.

Bil je nagrajen na tekmovanjih v Argentini (Festivales Musicales in SHELL) in Italiji (Concorso di Opera Riccardo Zandonai, Rovereto ter Concorso Voce di Camera Cesare Seghizzi, Gorizia). Prejel je štipendije za »masterclass » s slovitimi učitelji: v Parizu z Regin Crespin in Denise Dupleix, v Salzburgu z Marjano Lipovšek in Alfredom Burgstallerjem. V Argentini so ga vodili: Victor Srugo (vokalna tehnika) ter Guillermo Opitz (komorni in oratorijski repertoar).

Je stalni član opernega ansambla JUVENTUS LYRICA v Buenos Airesu, kot gost pa sodeluje z znamenitimi svetovnimi opernimi in koncertnimi hišami ter orkestri. Je tudi odličen izvajalec sodobne glasbe.

Argentinsko združenje glasbenih kritikov mu je podelilo nagrado za najboljšega pevca Argentine v sezonah 2004 , 2009 ter 2014.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top