Danes mineva leto dni od referenduma za prihodnost naših otrok in družin!

20. december 2015 je bil vse prej kot običajen dan. V zgodovino se bo zapisal kot  prelomen dan za prihodnost slovenskih otrok in družin.  Po objavljenih rezultatih, ki so potrdili, da Slovenci še premoremo zdravo pamet in je srce za otroke in družine še na pravem mestu, so svoje vtise javnosti podali glavni akterji Referenduma o posvojitvah v homoseksualne skupnosti.

Aleš Primc je v imenu Koalicije Za otroke gre! nasprotnikom sporočil, da rezultata referenduma, na katerem je bila zavrnjena novela zakona o zakonski zvezi, nihče ne bi razumel kot poraz. »Ta rezultat je zmaga za vse naše otroke«, je povedal Aleš Primc. Izpostavil je, da je rezultat referenduma pokazal, kako težko je doseči kvorum 20 odstotkov za zavrnitev zakona, pa čeprav je koalicija Za otroke gre ena največjih civilno-družbenih organizacij v državi. Zato se je odločil, da bo dejavnost, ki jo je doslej 15 let opravljal v civilni družbi, nadaljeval v politiki.

Naša prva stara mama v državi, Metka Zevnik, sovoditeljica Koalicije Za otroke gre! je dejla: »Pred mesecem dni, ko smo začeli, sem rekla Slovenija bo vstala, glasovala in obstala, in to se je zgodilo. In srečni smo, da smo zaščitili naše otroke, da bomo še naprej srečne mame in očetje, stare mame in stari očetje, da bomo vzgajali naše otroke lahko tako kot želimo po svojih vrednotah. To je velika vrednost za Slovenijo in srečni smo za vsak glas, za vsakogar, ki ga je podelil našim otrokom.«

Danes je praznik! Dan veselja, spoštovanja mater in očetov ter ljubezni do naših otrok.

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top