• Zahtevajmo izpustitev koroških dečkov na svobodo!

Danes na Komisiji za človekove pravice o nepotrebnem trpljenju koroških dečkov

Danes  na Komisiji za človekove pravice o nepotrebnem  trpljenju koroških dečkov 
Danes ob 17.uri bo zaradi kršenja Ustave v primeru koroških dečkov ponovno zasedala Komisija za peticije in človekove pravice.  Prenos v živo spremljajte na 3.programu TV Slovenija.

Nad trpljenjem koroških dečkov, babice in dedka je »izrazil zaskrbljenost« tudi predsednik vlade, Miro Cerar.  Ministrici do sedaj še ni naložil vrnitve otrok v njuno edino družino. Tudi kot ustavni pravnik se ni odzval na grobe kršitve Ustave RS, ki jih je 19. oktobra v zadevi koroških dečkov ugotovilo Vrhovno sodišče RS.  Molči tudi Varuhinja človekovih pravic.

Na današnji seji Komisije za človekove pravice bomo v Gibanju za otroke in družine ter Odboru za varstvo pravic vnukov in starih staršev ministrico in vse odgovorne za kršenje človekovih pravic pozvali, da upoštevajo sodbo Vrhovnega sodišča in nemudoma vrnejo vnučka v njuno edino družino ter takoj prenehajo s kršenjem človekovih pravic otrokoma in starim staršem.

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top