Ddr. Klemna Jakliča za ustavnega sodnika podpirajo svetovno priznani pravniki, podprimo ga tudi Slovenci!

V Gibanju za otroke in družine.si smo veseli, da želijo svetovno priznani slovenski strokovnjaki, kakršen je tudi pravnik ddr. Klemen Jaklič, s svojim znanjem in izkušnjami pomagati normalizirati Slovenijo. Podprimo ddr. Klemna Jakliča za ustavnega sodnika in glasujmo zanj za najvplivnejega slovenskega pravnika!

Ustavno sodišče je branik pravne varnosti in pravičnosti. V času izbire novih ustavnih sodnikov je zelo pomembno, da na tako odgovoren položaj pridejo najbolj priznani in pošteni ljudje. Oktobra je potekal mandat ustavnemu sodniku Miroslavu Mozetiču, novembra poteče sodnici Marti Klampfer. Namesto njiju sta že bila imenovana Marko Šorli in Špelca Mežnar. Marca in aprila prihodnje leto pa mandat poteče Jasni Pogačar, Janu Zobcu, Mitji Deisingerju in Ernestu Petriču. V Gibanju za otroke in družine smo zelo veseli, da se je za kandidaturo za ustavnega sodnika odločil  tudi izjemen pravnik, predavatelj na Harvardu, dvakratni doktor prava Klemen Jaklič.

Mednarodna podpora odličnemu profesorju in vrhunskemu pravnemu strokovnjaku Klemnu Jakliču

“Z veseljem izražamo svojo močno podporo kandidaturi univerzitetnega diplomiranega pravnika, magistra pravnih znanosti, dvojnega doktorja pravnih znanosti, ddr. Klemna Jakliča,” so v svojem pismu zapisali najbolj priznani profesorji prava na svetu, Frank I. Michelman, Laurence H. Tribe in Mathias Risse s Harvardske univerze ter častni predavatelj Paul P. Craig z Oxfordske univerze.
Ddr. Klemen Jaklič, je dvojni doktor pravnih znanosti ter predavatelj prava in etike na Univerzi Harvard v ZDA. Po diplomi na Pravni fakulteti v Ljubljani je leta 2000 magistriral na Harvardu s področja ustavnega prava in človekovih pravic. Leta 2008 je doktoriral na Univerzi Oxford v Veliki Britaniji, leta 2011 pa je na Univerzi Harvard, ZDA, iz prava doktoriral še drugič. Od leta 2008 na Harvardu predava na področju človekovih pravic, evropskega prava, teorije pravičnosti, etike, ustavnega prava in globalne pravičnosti.

Za njegova profesionalna predavanja ga je Harvard že večkrat nagradil. Ddr. Jaklič je tudi izjemen poznavalec in raziskovalec evropskega pravnega reda, posebej še ustave in ideje demokracije v njeni globalni razsežnosti. Napisal je več knjig, je avtor del Constitutional Pluralism in the EU in Democracy’s Third Coming: Europe as a Route to Humanity’s Third Historic Stage of Democracy, za katero mu je Harvard leta 2011 podelil Mancinijevo nagrado za najboljše delo na področju evropskega prava in evropske pravne miselnosti.

Akademik ddr. Jaklič kandidat tudi za naziv najvplivnejšega pravnika v državi

Profesor evropskega prava in človekovih pravic Jaklič je letos že četrtič na glasovalni lestvici IUS- INFO za najvplivnejšega pravnika v Sloveniji. Po besedah več strokovnjakov s področja prava, je ddr. Klemen Jaklič vodilni akademik s področja ustavnega prava, človekovih pravic in evropskih institucij. V Gibanju za otroke in družine upamo, da bo še posebej pri izbiri kandidatov za ustavnega sodnika prevladalo poštenje in spoštovanje volje ljudi in bo ddr. Klemen Jaklič, vrhunski pravni strokovnjak, novi ustavni sodnik RS.

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top