#deliJezusa 18. dan, sporočilo p. Silva Šinkovca

Vrnimo jim dostojanstvo

Zaporniki, jetniki … Ne gre le za fizično zaprte, ‘nesvobodne’ ljudi, obsojene od sodstva. Veliko ljudi, ki so sicer ‘na svobodi’, je duševno ujetih in zaprtih v svoje stiske, z nizko samopodobo in občutki manjvrednosti. Obsojeni so od družbe in predvsem od samih sebe.

Poti, ki pripeljejo do fizičnih ali duševnih ujetosti, je lahko veliko. Ena sama pot pa je, ki nas vodi, kako lahko pomagamo jetnikom: pot SPOŠTOVANJA in LJUBEZNI do vseh ljudi. Vrnimo jim DOSTOJANSTVO in jih ne obsojajmo!


Izzivi:

Pomisli, če si tudi sam jetnik česa, in skušaj svojo stisko iskreno predati Jezusu. Verjemi, z veseljem jo bo sprejel na svoje rame, tebe pa osvobodil.
Za danes si zadaj nalogo, da nikogar ne (ob)sodiš – ne v mislih ne z besedo. Skušaj posnemati Jezusa, ki tudi sam ni obsojal, pač pa spoštoval vse ljudi.
V molitvi priporoči Očetu vse jetnike, da bi znali videti pot iz svoje ujetosti.

Bog ti je namenil nov dan. Zapolni ga z veseljem! :)
Ekipa #deliJezusa

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top