#deliJezusa 46. dan, sporočilo nadškofa Alojzija Cvikla

Jezus živi!
ALELUJA! VESELI SE! JEZUS JE VSTAL!

V tej noči je bila smrt premagana. Jezus je zmagovalec nad grehom in smrtjo. Usmiljeno se sklanja k nam in nas dviga. Sprejmimo ga za svojega Odrešenika in pojdimo veselo z njim v življenje.

Post je zaključen. Ne skrbi, če nisi naredil vsega, kar si hotel. Jezus ti odrešenje daje zastonj. Ne praznuj predvsem zaključka postnega časa. Post je bil priprava na praznovanje, ki ga začenjamo danes. To praznovanje bo trajalo petdeset dni, vse do binkošti. Praznuj Jezusovo vstajenje! Praznuj danes in vseh petdeset dni! Veseli se! Dovoli, da se tvoji bližnji nalezejo tvojega veselja!

Izzivi:

Svoje srce odpri Jezusu in dovoli, da svetloba velikonočnega jutra prežene vso temo grehov, strahov in skrbi ter ti vlije upanje.
Zavedaj se, da je Vstali ves čas s teboj. Bodi nasmejan in prinašaj dobro voljo med ljudi. Prinašaj Jezusa.

V molitvi prosi Jezusa za tiste, ki ga ne poznajo in se ga ne morejo veseli. Naj spoznajo Njegovo ljubezen in usmiljenje.

Naj tvoje srce veselo vzklika: ALELUJA!
Ekipa #deliJezusa

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top