#deliJezusa 19. dan, sporočilo Mitje Buliča

Kje je Bog …

Ni modro, da prehitro ocenjujemo in sodimo. Preizkušnje nas učijo in nam pomagajo rasti v veri, da so nam dane z namenom. Če sami naredimo prehiter zaključek, se vdamo bolečini in trpljenju. Za nami ostajajo nezaceljene rane in izpustimo milost spoznanja, da je Bog vedno z nami.

Bog ni avtor našega trpljenja. Ko se človek odloči, da ne bo poslušal Boga, gre po svoji poti, ki je trpljenje brez upanja in veselja. Vendar Bog ostaja z nami, ker je neskončno usmiljen. Ali se zahvaljujemo Bogu, ker je šel za nas na križ? Ali se zavedamo, da zato nobeno trpljenje ne more biti tako težko, da ga ne bi zmogli prenesti?
Hvala dobri Bog, da v temino življenja prinašaš upanje.

Izzivi:

Ali si kdaj pomislil, da ti v trpljenju ob strani stoji Bog? Zahvali se Mu, da si bolečine lahko prenesel.
Prehitro sodimo in vidimo napake. Bodi potrpežljiv in ne sodi prehitro. Vsakemu daj možnost, da v njem prepoznaš brata/sestro, ki želi biti ljubljen tako kot ti.
V molitvi se zahvali za vse preizkušnje, saj s tem izkažeš zaupanje nebeškemu Očetu.

Nasmej se, Bog je s tabo tudi danes!
Ekipa #deliJezusa

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top