#deliJezusa 28. dan, sporočilo Jana Giacomellija

Prisoten

Velikokrat v svojem življenju prideš v situacijo, ko je nekdo od tvojih znancev v težki preizkušnji. Ko potrebuje pomoč, pa sam ne veš, kako mu lahko pomagaš in kaj naj narediš. Ko si tudi ti nemočen.

Takrat je pomembno, da si ob njem ter ne ignoriraš njegovih težav, bolečin in stisk. Dovoliš mu, da o njih govori. Ti pa poslušaš. Ni potrebno biti terapevt, najboljši govorec in svetovalec. Že to, da si tam, da se mu ne izogibaš, je veliko. Pomembno je, da si zraven. Da si PRISOTEN. Kot je bila Jezusova mati Marija ves čas prisotna ob svojem Sinu – tudi v trpljenju.

Izzivi:

Bogu se zahvali za vsako priložnost, ko si lahko nekomu bil v oporo.
Če imaš v tem trenutku koga, ki potrebuje tvoj čas, mu ga z veseljem daruj.
V molitvi priporoči Jezusu vse, ki so v težkih preizkušnjah. Naj ne obupajo, saj jim Jezus pomaga nositi njihov križ – njihovo preizkušnjo.

Pojdi pogumno v današnji dan! :)

Ekipa #deliJezusa

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top