#deliJezusa 29. dan, sporočilo s. Andreje Godnič

Srce, ki bije

Bog je usmiljenje. Je srce, ki bije, čuti in gori za vse nas. Bog želi biti poleg nas. Želi, da ga vključimo v svoje življenje, tudi ko trpimo in mislimo, da smo sami v svoji bolečini. Pozna nas bolj, kot se poznamo sami, saj smo njegova stvaritev. Nase je vzel ponižanje, trpljenje in bolečino. Je edini, ki lahko vstopi tudi v največje globine naših bolečin. Samo On je tisti, ki nas lahko potolaži, če v to zaupamo in ga povabimo v svoje srce.

Šele ko sami doživimo tolažbo in delovanje Boga v svojem srcu, lahko to izkušnjo delimo z drugimi. Njegovo orodje postanemo, če zaupamo v Njegovo veličino in Mu resnično prepustimo svoje življenje. Njegovo usmiljenje seva iz naših src. V okolje, kjer sta bolečina in žalost, pripeljemo Boga in mu naredimo prostor, da lahko deluje. Njemu prepustimo svoje bolečine, žalost in bremena. Ko Mu jih izročimo, so Njegove. Želi nam pomagati. Mi pa Mu dajmo v zameno veselje, mir in zaupanje božjega otroka.

Izzivi:

Nič v življenju se ne zgodi brez razloga. Ali si v preizkušnjah odprl vrata Božjemu usmiljenju? Jezus nas ljubi in želi biti z nami vsak trenutek. Povabi ga v svoje srce in pusti, da te vodi, usmerja in tolaži.
Pomisli, komu bi lahko s svojo izkušnjo pomagal, in skušaj to storiti.  
V molitvi prosi za ljudi, ki ne vidijo izhoda iz svojih bolečin. Prosi, da Sveti Duh razsvetli njihovo srce s tolažbo in ljubeznijo Najvišjega.
Jezus je ob tebi tudi ta trenutek. Ljubi te kot svojega najdražjega prijatelja!

Ekipa #deliJezusa

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top