#deliJezusa 44. dan, sporočilo Vilme Siter

Zaklad matere

Zanimivo, da letos veliki petek sovpada z materinskim dnem. Kakšno naključje, kajne? Ampak to naključje ne bi moglo biti bolj zgovorno … Jezus je bil spočet v telesu matere. Ni hotel priti drugam, kakor v družino in vanjo prinesti možnost novih odnosov. Priti želi tudi k nam. Trpeti skupaj z nami in za nas, da bomo odrešeni.

Na veliki petek je Marija skupaj z Jezusom trpela križev pot. Kakor je napovedal Simeon, je njeno dušo presunil meč bolečine (prim. Lk 2,35). Si želim, da Marija ne bi tako trpela? Bi rad spremenil Jezusovo smrt?

Nočem, ker je dokaz neizmerne Božje ljubezni do nas ljudi. S svojimi dejanji si je nismo zaslužili, a je vseeno tu med nami. Daje nam upanje in nam je opora. Pojdimo in pričujmo, kako velika je moč Njegovega križa.

Izzivi:

Udeleži se obredov velikega petka in razmisli, koliko je moral Jezus pretrpeti za naše odrešenje.
Oglej si gledališko uprizoritev pasijona (npr. Ribniški pasijon) ali njegovo filmsko uprizoritev.
V večerni molitvi se zahvali za svojo mater.
Želimo ti doživet veliki petek!
Ekipa #deliJezusa

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top