#deliJezusa 7. dan, sporočilo Mojce Giacomelli

Preizkusite me

Predstavljajte si, da pride nekdo do vas s povabilom, da spremenite tok življenja (da se odrečete dosedanjemu življenju – varnemu finančnemu položaju, načrtovanju svojega življenja). Želi, da hodite za njim. In ta nekdo je Jezus. Precej težko, kajne? Pa četudi vam obljubi, da vam ne bo ničesar manjkalo in da za to potrebuje le vaše srce in zaupanje. Vendar pomislite, kako lahko preizkusite svojo vero v Božjo previdnost, če vam je že vnaprej znano, kaj bo in imate že toliko svojih načrtov.

Ali zaupaš, da te Bog ljubi, da si Njegov Božji otrok? Če je tvoj odgovor da, Mu daj priložnost, da ti to dokaže. Preizkusi Njegovo ljubezen. Mogoče ima zate pripravljeno drugačno pot, kot si si jo zamislil sam. Naj bo ta milostni čas priložnost zate, da se ustaviš, se odločiš Zanj in se Mu prepustiš voditi. Predaj Mu svojo voljo in skupaj ugotovita, kaj Jezus želi zate. Daj Mu priložnost.

Izzivi:

Z vero in zaupanjem daruj desetino svojega zaslužka v Božje namene in se Bogu zahvali, da to lahko storiš.
Izroči svojo voljo Jezusu, skupaj odprita Sveto pismo in razmišljaj o besedah, ki ti jih je namenil.
Jezus je veselje. Izberi ustvarjalen način, kako boš danes razveselil svojega prijatelja.
Razmisli o ljudeh, ki so zavrženi in zapuščeni od sveta iz različnih razlogov. Kaj jih je pripeljalo do tega? Zmoli s srcem za vse te ljudi, da tudi oni najdejo svoj smisel v življenju.

Pogumno z Jezusom. Njegova pot je varna!
Ekipa #deliJezusa

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top