Do 3. aprila podpišimo evropsko pobudo Mama, oče in otroci!

Člani Evropske unije moramo do 3. aprila 2017 zbrati 1 milijon podpisov (Slovenija 6.000). V Sloveniji smo do sedaj zbrali malo več kot 5.000 podpisov.

Časa imamo le še nekaj dni da dosežemo to predpisano minimalno kvoto.

Evropska državljanska pobuda »Mama, oče in otroci« je od 11. decembra 2015 uradno registrirana peticija pri Evropski komisiji (http://www.mumdadandkids.eu/si).

Zbiranje podpisov trenutno poteka po vseh 28 državah EU do 3. aprila 2017!

Cilj pobude je zaščititi zakonsko zvezo in družino na evropski ravni. Opažamo namreč, da različne EU direktive že nekaj časa vse pogosteje omenjajo družino. V nekaterih primerih gredo ta besedila tako daleč, da na novo opredeljujejo družino – četudi se te opredelitve razlikujejo od enega besedila do drugega. Tako na koncu ni več jasno, kaj pojem družina sploh predstavlja, in zaradi tega evropska besedila postajajo nemogoča za interpretiranje in uporabo.

V teh razmerah EU državljani pozivamo Evropsko unijo, naj se jasno in natančno opredeli glede zakonske zveze in družine. Se pravi, naj ohrani definicije, ki prispevajo k evropski enotnosti in ki odražajo splošno realnost človeštva – zakon med moškim in žensko ter vezi med očetom, mamo in otrokom.

Za evropsko državljansko pobudo »Mama, oče in otroci« stojimo vsa večja slovenska družinska gibanja, zavodi, društva in centri in vas pozivamo, da tudi vi oddate svoj glas podpore (www.mumdadandkids.eu/si) in s tem postanete sooblikovalci družini prijaznejše prihodnosti. Prav tako delite to sporočilo med vaše prijatelje in znance.

Vaš podpis bo naredil spremembo! Generacije bodočih otrok računajo na vašo podporo.

V njihovem imenu, hvala!

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top