Zmaga: Donko oproščen vseh obtožb! Komentar Francija Donka!

Na  mariborskem okrožnem sodišču smo danes zagovorniki otrok, družin in starih staršev dosegli pomembno zmago pri zavzemanju za spoštovanje družinskih vezi med starimi starši in vnuki, ki včasih ostanejo brez obeh staršev. S sodelavci iz stranke Glas za otroke in družine sem se pred dvema letoma izpostavil za nemočna koroška dečka, babico in dedka ter njihovo pravico do družinskega življenja, zato me je odvetnica CSD Velenje in Slovenj Gradec na podlagi mojih člankov in javnega delovanja ovadila žaljive obdolžitve.

Pred sodiščem

Priznam, da me je do prihoda na sodišče tiščalo v prsih, navdajali pa so me precej mešani občutki. Pred sodiščem so me pričakali prijatelji in soborci iz Glasa za otroke in družine s predsednikom Alešem Primcem na čelu, vztrajniki iz Odbora 2014 in prijatelji iz stranke SDS. Že dolgo se nisem prijateljske in človeške bližine tako razveselil. Majda Ganzitti, članica Glasa za otroke in družine me je posebej lepo presenetila z risbami najmlajših iz domačega vrtca, ki so zame in svoja vrstnika, koroška dečka, narisali presunljive risbe solznih otroških obrazkov, ki so me gledali izza oken pisanih hišk. Ob tako močni simboliki nisem mogel zadržati solza! Ta angelska bitja, kako močno čutijo vsako krivico, ki se godi vnučkoma, ki ne smeta biti s svojo babico in dedkom in sta žrtvi strokovne zmote, na katero vseskozi opozarjamo zagovorniki družinskih vezi med starimi starši in vnuki.

Oprostilna sodba je zmaga družinskih vezi in zdravega razuma

Današnja oprostilna sodba ni le moja zmaga, niti samo poraz odvetnice CSD, ampak skupna zmaga vseh slovenskih družin, otrok in starih staršev. Smisel dobi s sporočilom vsej Sloveniji, da potrebujemo takšno razumevanje otrok in družine, ki spoštuje krvne vezi in ljubezen starih staršev ceni bolj kot nove postelje in materialno ugodje.

V stranki Glas za otroke in družine se zavedamo, da so otroci naša prihodnost. Z Metko Zevnik sva dve leti nazaj predlagala Novelo ZZZDR, da bi takšno krivico sistemsko popravili. To delo nas čaka, ko bomo v novi vladi, saj pod nobenim pogojem ne smemo dovoliti uničevanja otrok, tudi pod krinko strokovnosti ne, ker bi se s tem izneverili veri prednikov, zdravi pameti in ogrozili našo skupno prihodnost. Zato se je vredno boriti za vsakega otroka. Za vsako družino. Vsi ste pomembni. Za vse vas se bomo borili, že v letošnjem letu tudi v parlamentu. Naj trpljenje koroških dečkov, babice, dedka in njunih zagovornikov ne bo zaman!

Franci Donko

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top