Dr. Douglas W. Allen: Otroci z mamo in očetom imajo 26,1% boljši šolski uspeh kot otroci v homoseksualnih skupnostih!

Z vsakim dnem je v znanstvenih revijah najti nove študije, ki govorijo o negativnih posledicah življenja otrok v homoseksualnih skupnostih. Dr. Douglas W. Allen, vrhunski sociolog in ekonomist iz Simon Fraser University v ZDA je leta 2013 analizirali podatke o otrocih, ki živijo v različnih oblikah skupnega bivanja. V raziskavi z naslovom: »Nontraditional families and childhood progress through school: a comment on Rosenfeld« objavljene v mednarodni reviji Demography je ponovno potrdil, da obstaja velika razlika med otroki, ki živijo v heteroseksualni družini in otroki, ki živijo v homoseksualnih skupnostih. Slednji so bili v vseh pogledih omenjene raziskave, ki je temeljila na študiji dr. Michaela J. Rosenfelda "Nontraditional Families and Childhood Progress Through School", najbolj prikrajšani.

Otroci v družini očeta in mame imajo 35% večjo verjetnost, da v šoli ne bodo imeli problemov kot otroci v homoseksualnih skupnostih

 

 
Deklice v lezbičnih skupnostih imajo 22,1% pogostejše težave kot deklice v družini očeta in mame

 


 
Fantje še težje prenašajo življenje v homoseksualni skupnosti. Fantje v lezbičnih skupnostih se 23,8% pogosteje soočajo s težavami v šoli. Fantje ki živijo z dvema homoseksualcema pa se 39.7% pogosteje soočajo s problemi v šolah

 

Ja. Mat.
Viri:
  • Allen DW, Pakaluk C, Price J. “Normal Progress through School: Further Results (white paper, June 2, 2014), used with permission of Douglas W. Allen, Catherine R. Pakaluk, and Joseph Price.
  • Allen DW, Pakaluk C, Price J. Nontraditional families and childhood progress through school: a comment on Rosenfeld. Demography. 2013 Jun;50(3):955-61. doi: 10.1007/s13524-012-0169-x. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Pakaluk%20C%5BAuthor%5D&cauthor=true&cauthor_uid=23161454
  • Michael J. Rosenfeld: Nontraditional Families and Childhood Progress Through School. Demography. 2010 Aug; 47(3): 755–775.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top