Dr. Mark Regnerus: Otroci posvojeni v istospolna razmerja so pogosteje žrtve spolnega nasilja

Svetovno znani raziskovalec in znanstvena avtoriteta na področju preučevanja družin dr. Mark Regnerus iz University of Texas je leta 2012 z znanstvenimi raziskavami dokazal, da so otroci, ki živijo v istospolnih skupnosti, zelo prikrajšani v primerjavi z otroci v družinah mame in očeta.

Dr. Regnerus je preučeval 2.988 mladostnikov (starost med 18 in 39), ki so živeli v različnih oblikah skupnega bivanja: od družine očeta in matere, izvenzakonskih skupnosti, enostarševskih družin in homoseksualnih skupnosti. Prišel je do naslednjih rezultatov, ki govorijo o razliki med homoseksualnimi skupnostmi in heteroseksualnimi družinami:

1. Večina otrok v homoseksualnih in lezbičnih skupnostih je temnopoltih oz. špansko govorečih.
2. Homoseksualna razmerja so bila 4 krat pogosteje deležne socialne pomoči in revščine. Prav tako so bile 3,5 krat pogosteje soočene z nezaposlenostjo.
3. Otroci zlasti v lezbičnih razmerjih imajo večje tveganje za kriminalno in asocialno vedenje.
4. Otroci v homoseksualnih in lezbičnih razmerjih imajo 3 krat pogosteje izkušnjo spolnega nasilja.
5. Otroci, ki živijo v homoseksualnih razmeriih Imajo 300% večjo verjetnost, da bodo okuženi s spolno prenosljivimi boleznimi.
6. Otroci, ki živijo v homiseksualjih razmerjih imajo 150% večje tveganje za uporabo marihuane in nadpovprečno uporabo tobaka.
7. Otroci, ki živijo v homoseksualnih razmerjih imajo pogosteje duševne probleme in depresijo ter potrebo po strokovni psihološki podpori.
8. Otroci v lezbičnih razmerjih se pogosteje soočajo z ločitvijo in razpadom skupnosti.

Dr. Mark Regnerus je ponovno dokazal znano dejstvo: otroci so najbolj srečni in uspešni v družini, kher skupaj živijo z očetom in mamo. Stališča slovenskih zvez (društev) psihologov in terapevtov so zato pristranska in nerelevantna, ko trdijo, da so otroci v homoseksualnih skupnostih enaki ali celo boljši kot otroci v heteroseksualnih skupnostih.

Vir: Mark Regnerus: How different are the adult children of parents who have same-sex relationships? Findings from the New Family Structures Study. Social Science Research
Volume 41, Issue 4, July 2012, Pages 752–770.

Ja. Mat.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top