Dr. Tadej Strehovec v intervjuju za Demokracijo o pravicah nerojenih otrok: Ko gre za te pravice, se moramo vsi skupaj povezati in se nikoli ne predati!

Gospod Strehovec, konec avgusta se je začelo sojenje zoper Zavod za družino in kulturo življenja in vas kot njenega ustanovitelja in direktorja. Tožilstvo vam očita spodbujanje sovraštva, nasilja oziroma nestrpnosti na spletnem portalu 24kul.si. Ovadbo zoper zavod oziroma vas je leta 2016 vložila skupina levičarskih aktivistov zaradi članka Seznam članov abortivnega lobija, ki nasprotuje pravici do življenja nerojenih punčk in fantkov!, objavljenega na spletni strani 24kul.si 16. februarja 2016. Lahko za uvod našim bralcem pojasnite, o čem je govoril ta članek?

Omenjeni članek vsebuje objavo peticije, v kateri so podpisniki zahtevali od policije in vlade, da prepove molitev za nerojene otroke pred ljubljansko ginekološko kliniko. V članku so bili podpisniki postavljeni v okvir skupine, ki se na zakonodajni ravni zavzema za končanje življenja nerojenih otrok ter za odvzem temeljnih ustavnih in človekovih pravic katoličanov, ki so za te otroke molili. Šlo je za obliko solidarnosti in pravico simpatizerjev našega zavoda, da se prek spletne strani 24kul.si seznanijo s takšnimi nestrpnimi javnimi pozivi, ki so bili namenjeni policiji in vladi, in se jim zoperstavijo.

Kakšen pa je bil namen objave tega seznama? Obramba Zavoda Božji otroci in nerojenih nedolžnih otrok?

Še več. Šlo je za kritiko družbene skupine, ki je s pozivom želela izsiliti od države, da katoličanom omeji ustavne pravice do verske svobode, svobode izražanja in svobode javnega zbiranja. Z objavo te peticije in podpisnikov smo želeli javno okrepiti mnenje, da so takšni pozivi neprimerni in uperjeni zoper temeljne ustavne pravice v tem primeru katoličanov.

Kaj je skupno članom tega t. i. abortivnega lobija? Morda tudi to, da so že leta prisesani na državne jasli? Da že leta dobro služijo s svojo abnormalno, zblojeno ideologijo …

Med podpisniki omenjene peticije so ne samo številni v družbi uveljavljeni posamezniki (z ljubljanske FDV, filozofske fakultete itd.), temveč tudi številne nevladne organizacije. Zanje se je izkazalo, da so v preteklih letih prejele na milijone evrov iz državnega proračuna in zgradile omrežje, s katerim zatirajo svobodo izražanja in izvajajo pritiske ter medijske linče nad vsemi, ki jim nasprotujejo. Gre za ideološke skupine, katerim je med drugim skupna prav nestrpnost do vseh, ki se zavzemajo za pravice nerojenih otrok do življenja, versko svobodo in družino. To smo lahko sami izkusili v času obeh referendumov leta 2012 in 2015 ter danes v primeru obtožbe Okrajnega državnega tožilstva v Ljubljani.

Na predlog štirinajstih t. i. abortivnih aktivistk in znanega aktivista LGBT Mitje Blažiča je okrožni državni tožilec Marko Godec proti vam vložil obtožni predlog. Vas je to presenetilo?

Prav je, da bralci vedo, da za vso zadevo stojijo aktivisti, ki se zavzemajo za splav, evtanazijo, redefinicijo družine in zakonske zveze in ki želijo judovsko-krščanski vrednotni sistem odpraviti in ga nadomestiti z abortivno-genderskim. V ta namen so razvili taktike za izvajanje pravosodnih pritiskov na nasprotnike, in to na račun davkoplačevalcev. Omenjeni obtožni predlog me ni presenetil v smislu, da je to sicer znana taktika ovaditeljev, ki kristjanom odrekajo pravico do molitve za nerojene otroke. Presenečen pa sem, da je državni tožilec vložil obtožni predlog, v katerem me država, ne aktivisti, brez slehernih materialnih dokazov obtožuje, da je objava podpisnikov in peticije sprožila nevarnost za javni red in mir. Ko sem o tem govoril s kolegi iz tujine, so mi povedali, da takšen obtožni predlog v Nemčiji, Avstriji ali pa v ZDA ne bi bil mogoč.

Celoten intervju preberite v reviji Demokracija!

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top