Dr. Tadeju Strehovcu zaradi zavzemanja za pravico do molitve za nerojene otroke tožilstvo grozi z dve leti zapora!

Dr. Tadeju Strehovcu, ustanovitelju spletne strani 24kul.si, grozi, da bo moral za dve leti v zapor! Skupina levičarskih in LGBTQ aktivistov ga namreč kazensko preganja, ker se je spletna stran 24kul.si leta 2016 zavzela za molivce Gibanja Božji otroci, ki so molili za nerojene otroke pred ljubljansko porodnišnico. Skupina 264 podpisnikov t.i. Pobude za zaščito ustavnih pravic Žensk jih je namreč hotela od tam pregnati s pomočjo policije in tožilstva. Tedaj je 24kul.si objavila članek z naslovom: Seznam članov abortivnega lobija, ki nasprotuje življenju nerojenih punčk in fantkov. Ta članek je sedaj povod za pregon dr. Strehovca.

Znano je, da je dr. Strehovec eden prvih, ki je v Sloveniji začel načrtno javno opozarjati na problem smrti nerojenih otrok ter na bolečine, ki jih trpijo ob tem mame in očetje. Ozaveščanju o tej problematiki ter o pomenu družine je v prvi vrsti namenjena spletna stran 24kul.si. Kot taka očitno zelo jezi določene kroge, ki so se sedaj odločili, da obračunajo s 24kul.si in dr. Strehovcem.

Vabimo vas, da dr. Strehovca  vključujemo v svoje molitve in mu stojimo ob strani, saj mu ni lahko v tem preganjanju.

Gre za povsem neutemeljen proces zaradi domnevnega sovražnega govora, ki je tudi nezakonit in protiustaven. Če bi živeli v normalni državi takega postopka sploh ne bi bilo, ker pa vemo, da se v Sloveniji pravosodje pogosto zlorablja za utišanje drugačemislečih, je očitno, da ima državno tožilstvo pod pritiskom tožnikov resnično namen zapreti dr. Strehovca, podobno kot je že marsikoga.

Prva sodna obravnava bo potekala v sredo 10.10.2018 ob 10.00 na Okrajnem sodišču v Ljubljani, potem pa se jih bo do 16.11.2018 zvrstilo še pet.

Vabimo vas, da dr. Strehovca  vključujemo v svoje molitve in mu stojimo ob strani, saj mu ni lahko v tem preganjanju. Žalostno bi bilo, če bi človek, ki je toliko naredil za ozaveščanje o krivicah, ki se dogajajo nerojenim otrokom, v tej preizkušnji ostal sam. Verjamemo, da se to ne bo zgodilo.

Vabljeni, da spremljate informacije in novice povezane s tem krivičnim sodnim procesom, o katerih bomo poročali v naslednjih tednih.

Prijatelji dr. Tadeja Strehovca

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top