Družinski zakonik: Kako naj bo sreča v družini brez ljubezni in zvestobe?

V Družinskem zakoniku ni dveh ključnih besed: ljubezen in zvestoba! Ali je mogoča sreča v družini brez ljubezni in zvestobe? Družinski zakonik je podlaga za učenje o družinskem življenju tudi v šolah. Zato v stranki Glas za otroke in družine predlagamo, da se ljubezen in zvestoba zapišeta v Družinski zakonik.

Besedilo 56. člena naj se spremeni tako, da se glasi:

»Razmerja med zakoncema temeljijo na vzajemni ljubezni, zvestobi, spoštovanju, zaupanju in medsebojni pomoči

Obrazložitev:
Dodani sta ljubezen in zvestoba, saj brez njiju ni mogoče vzpostaviti celostnega odnosa med zakoncema in v družini. Spoštovanje, zaupanje in medsebojna pomoč v družini izhajajo iz temeljne predpostavke vsakega odnosa – to sta ljubezen in zvestoba. Neverjetno je, da temeljnega čustva, ki naj gradi naše družinske odnose, to je ljubezen, sploh ni v vladnem predlogu Družinskega zakonika. Ker je Družinski zakonik podlaga za vzgojo za družinsko življenje v šolah je nujno, da se ljubezen in zvestobo vanj zapiše tudi zato, da bosta ljubezen in zvestoba temelj učnih programov o družinskem življenju v šolah.

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top