• DESUS elita: Prikl in Erjavec

Družinski zakonik - treba je vztrajati: Poslanec DESUS Uroš Prikl se boji navadnih ljudi

Interes ljudi, da sodelujejo v razpravi o Družinskem zakoniku v Državnem zboru je velik. Vse več pa je znakov, da hočejo vladne stranke izrojene levice spet grobo vsiliti za veliko večino nesprejemljiv Družinski zakonik.

Uroš Prikl, predsednik pristojnega odbora za družino, v nasprotju s Poslovnikom Državnega zbora v teh dneh več prijavljenim na razpravo pošilja pismo, v katerem jih obvešča, da jim ne dovoli sodelovati na seji, ampak bi rad v Državnem zboru poslušal predvsem razprave elite - poslank in poslancev. Ti v večini o problematiki Družinskega zakonika nimajo pojma, kar so nazadnje dokazali ob zakonskem predlogu Gibanja za otroke in družine za spoštovanje pravic vnukov in starih staršev. Takrat poslanci vladne koalicije, vključno z njim, niso zmogli ene same strokovno argumentirane razprave

51. člen Poslovnika DZ določa: "Na sejo delovnega telesa se lahko k obravnavi posameznih točk dnevnega reda povabijo predstavniki institucij, katerih delo je neposredno povezano z vsebino obravnavanih vprašanj, strokovnjaki in predstavniki zainteresirane javnosti, ki lahko na seji izjavijo in obrazložijo svoja mnenja in stališča o obravnavani zadevi.

Pogumno se prijavljajmo še naprej - za otroke gre!

Obravnava zakona, ki bo 7.3. od 14.00 naprej, je edina možnost, ko imamo predstavniki različnih organizacij in navadni državljani možnost v Državnem zboru predstaviti naša stališča do predlogov zakonov. Vabim vas, da se, če želite v Državnem zboru predstaviti stališče, čimprej prijavite na sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide kot predstavnik/ca ene od organizacij, v katerih delujete in vaše delovanje posega na družinsko področje. To najlažje storite preko elektronske pošte na naslova:

----------------
gp@dz-rs.si, uros.prikl@dz-rs.si

Prilagamo osnutek dopisa, s katerim najavite svojo udeležbo na seji:

Spoštovani g. Uroš Prikl, predsednik Odbora za delo družino, socialne zadeve in invalide,

Spodaj podpisani .............................. ............ vas obveščam, da želim v skladu s Poslovnikom Državnega zbora kot predstavnik .............................. .............................. ....... (navedite organizacijo, društvo...) sodelovati na seji odbora Državnega zbora, ki ga vodite, dne 7. 3. 2017 in sicer pri točki o predlogu Družinskega zakonika.

Za povabilo na sejo ter možnost, da predstavim naše stališče, se vam vnaprej lepo zahvaljujem.

ime in priimek

Gibanje za otroke in družine.si

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top