Joj, kako laže Edvard Žitnik?! Koliko časa ga bomo morali še plačevati?

Znano je, da je Edvard Žitnik eden najbolj lažnivih zaposlenih na RTV SLO. Tudi ob poročanju o inavguraciji novega ameriškega predsednika Trumpa ni bilo nič drugače. Na to nas je opozoril bralec, ki je o tem obvestil RTV SLO. Dobil je odgovor, da na RTV SLO to vedo in so ga opozorili. Koliko časa ga bodo še opozarjali? Ali rabimo tako lažnivega poročevalca iz ZDA? Koliko časa bo Žitnik še lagal iz naših TV ekranov?

Objavljamo korespondenco, ki nam jo je posredoval bralec. Iz nje je razvidno, da RTV SLO zavestno dopušča trosenje laži Edvarda Žitnika. Ime našega bralca, ki nam je posredoval korespondenco, na njegovo željo izpuščamo.

...........

Sent: Saturday, January 21, 2017 10:35 AM
To: PR - RTV Slovenija
Subject: Žitnik in kongresniki na zaprisegi

Spoštovani,
novinar Žitnik iz Zda je poročal v javljanju v Dnevnik, da se še ni zgodilo, da bi inavguracijo bojkotiralo toliko kongresnikom, kot tokrat.
Sprašujem, od kod mu ta izjava, saj je znano, da se zaprisege Nixona ni udeležilo še 30 kongresnikov več.

Prosim za odgovor.
Lp,

-------------------------------

From: PR - RTV Slovenija
Subject: RE: Žitnik in kongresniki na zaprisegi
Date: 1 Feb 2017 11:25:16 CET

Spoštovani gospod ...,

posredujemo vam odgovor Uredništva informativnih oddaj:

»Podatek, ki ga je naš ameriški dopisnik navedel – to namreč, da je prvič v zgodovini  inavguracijo bojkotiralo skoraj 60 kongresnikov –, žal ne drži. Dopisnika smo na napako opozorili, v ostalih informativnih oddajah (tudi v prenosu inavguracije) pa je bilo tudi povedano, da je drugo inavguracijo predsednika Nixona leta 1973 bojkotiralo 80 kongresnikov. Prvi bojkot inavguracije se je sicer zgodil že leta 1829, ko je odhajajoči predsednik John Quincy Adams bojkotiral inavguracijo predsednika Andrewa Jacksona. Za napako se opravičujemo.

Hvala, ker nas gledate, glejte nas še naprej.«

Lep pozdrav,

Služba za odnose z javnostjo 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top