Ekskluzivno: Za Legebitro in Mirovni inštitut ni krize! Vlada jih kljub krizi bogato financira!

Legebitra in Mirovni inštitut sta vodilni organizaciji, ki se zavzemata za izenačitev zakonske zveze in istospolne skupnosti ter uvedbo teorije spola, ki ne priznava, da obstajata naraven ženski in moški spol, v osnovne in srednje šole.

Že leta je znano, da svoje delovanje gradita na črpanju davkoplačevalskega denarja, ki ga preko razpisov dodeluje vlada. Tako je Mirovni inštitut v enajstih letih in pol prejel že preko 2.140.346,54€ davkoplačevalskega denarja. Legebitra pa je od leta 2008 do junija 2014 (6 let in pol) za svoje aktivnosti prejela že preko 556.565,57€.

Tokrat razkrivamo zgolj enega izmed številnih finančnih kanalov v obliki treh pogodb, ki sta jih obe organizaciji sklenili z Uradom vlade za komuniciranje. Kako organizacije homoseksualnih aktivistov prispevajo k boljšemu vladnemu komuniciranju, si preberite v pogodbah, ki jih eksluzivno objavljamo na 24kul.si.

Legebitra – 1 pogodba – 2.000,00 EUR – projekt »Na obrobju« (npr. obiski institucij - za aktivno državljanstvo, oz. za promoviranje homoseksualnosti v javnosti in med mladimi)
Legebitra – 2 pogodba – 2.500,00 EUR – projekt »Na obrobju« (65 delavnic za mlade)
Mirovni inštitut – pogodba – 2.940,00 EUR – projekt spletni portal »Mi smo univerza«

To pa še ni vse. Na podlagi teh pogodb je razvidno, da vlada delno sofinancira te projekte in ne v celoti. To pa seveda še ne pomeni, da davkoplačevalci samo v tej višini financiramo te dejavnosti. Ene in iste projekte te organizacije večkrat prijavljajo na različne občinske, državne in evropske razpise, tako da gre dejanska višina proračunsakega financiranja tovrstnih projektov mnogokrat proti 100%.

Anita K.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top