Poslanci sprejeli zakon o razvajenih otrocih in nemočnih starših

Anja Kopač Mrak je s pomočjo Cerarjeve vladne koalicije slovenski družbi vsilila še en protidružinski zakon - tokrat zakon za razvajanje otrok in ovajanje staršev.

Po novem Zakonu o preprečevanju nasilja v družini je lahko obravnavana kot nasilje že čisto običajna vzgoja, npr. zahteva staršev, da otrok prihaja zvečer pravočasno domov ali da pomaga pri domačih opravilih. V Gibanju za otroke in družine smo opozorili tudi na prikriti namen zakona, ki bo omogočal še dodatno že tako bogato financiranje vladne organizacije Društva za nenasilno komunikacijo. To je samo v lanskem letu prejelo neverjetnih 780.000 EUR!

 
V Gibanju za otroke in družine nasprotujemo nasilju in se zavzemamo za družini naklonjeno družbo, ki bo spoštovala pravico družine do družinskega življenja, brez nepotrebnega vmešavanja države.

Starši želimo dati svojim otrokom dobro popotnico za življenje, zato otroke spodbujamo, da sprejemajo odgovornosti letom primerno in se s pomočjo domačih opravil učijo skrbeti sami zase.

Z zakoni je potrebno naše otroke spodbujati, da bodo čimprej postali odgovorni, da bodo imeli delovne navade, ne pa razvajenci, ki bodo zaradi vsake kaprice, malo ostrejše besede ali če bodo morali kaj narediti, tekli k šolskemu psihologu ali na center za socialno delo tožariti starše o "nasilju v družini".

S tem, ko bodo za državo vse običajne družine nasilne, se pristojne službe ne bodo imele časa ukvarjati z družinami, kjer res vlada nasilje.

Po novem zakonu je med drugim prepovedano (vse to se bodo otroci učili v šoli):

- vsak vzgojni dotik otroka npr. "ena po riti", vlečenje otroka za roko, cukanje za ušesa ali lase (fizično nasilje)

- groziti npr. "te bom po riti", "če ne boš..., ne boš smel" ipd.

- dodeljevanje dela v družini,

- povzdigniti glas nad otrokom ali drugim družinskim članom ali uporabljati "grozilne" telesne drže npr. dvignjen prst, žuganje ipd.

- odtegovanje ali onemogočanje dostopa do skupnega denarja.

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top