Nerazumno dolgo reševanje vlog porodnic na delu v Avstriji, na Madžarskem in v Italiji


Centralna enota za starševsko varstvo in družinske prejemke v Bežigradu še vedno z velikimi zaostanki rešuje vloge za porodniške in otroške dodatke mamicam in očetom, zaposlenim v tujini.
Po vseh izkušnjah z velikimi zaostanki, ki jih je prinesla Svetlikova nova socialna zakonodaja, ministrica Anja Kopač Mrak še vedno ni sposobna zagotoviti, da bi mamice in očetje, od katerih je eden zaposlen v tujini, en pa v Sloveniji, dobili pravočasno izplačan otroški dodatek in porodniško. Povsem neživljenjsko in nepraktično je, da za porodnico, ki prihaja iz Prekmurja, Maribora ali Kopra, vlogo rešuje CSD v Bežigradu.  Družine si v času, ko se veselijo svojih novorojenčkov, ne zaslužijo  težav z birokracijo Anje Kopač Mrak.


V Gibanju za otroke in družine protestiramo proti neživljenjski praksi Anje Kopač Mrak  in zahtevamo, da vloge porodnic in  očetov, ki jim Slovenija ne omogoči zaposlitve, s spoštovanjem do mladih družin sproti rešujejo pristojni CSD, na območju katerega živita mama in oče novorojenca.

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top