Evtanazija srca

Če otrok nima pravice do življenja v materinem trebuhu, zakaj bi jo imel potem ko se rodi? Ta logika je verjetno vodila 86 poslank in poslancev belgijskega parlamenta, da so februarja izglasovali evtanazijo za hudo bolne otroke brez starostnih omejitev.

Dr. Jože Trontelj, žal prezgodaj pokojni največji slovenski etik, je pogosto opozarjal na spolzko klančino (slippery slope). Ko se podre temeljna vrednota, začnejo druge padati kot domine. Padajo do konca ali do prve blokade. Nekateri zagovorniki kulture smrti in teorije spola se sprenevedajo in zgražajo nad Belgijci, češ, to je šlo pa res predaleč. Čez leto ali dve bodo to isto sami propagirali kot največjo človekovo pravico. Ne bo prvič. STA in »katoliški« Žurnal (oba lastnika Styria media group imata »katoliški« v imenu) že zavajajoče pišeta o ubijanju otrok – pozor!!: kot o pravici otrok do evtanazije. Hvala Bogu, da je vsaj Svet Evrope s tehtno argumentacijo obsodil Belgijo, vendar tudi to ni preprečilo izglasovanja zakona.

Naj kar imajo Belgijci svojo čokolado in pir skupaj s svojimi norostmi. Sedeže evropskih institucij bi bilo treba umakniti iz Bruslja! Še Tito se menda ni hotel ustavljati v mestu, kjer »pope pale«. Zakaj bi morala vsa evropska smetana nenehno romati v državo, kjer pobijajo hudo bolne otroke! Ampak kar je najhuje – Belgija ni eksces, ampak le pionir. To, kar se dogaja v Belgiji, je namreč še en korak k popolni uzakonitvi t.i. utilitaristične logike in teorije spola, katerih eden najbolj znanih predstavnikov je Peter Singer. On bi pobijal vse povprek: otroke v materinem telesu, otroke do 28 dneva starosti, hudo bolne, ostarele itn. Ustanavljal državne centre za t.i. nadomestno materinstvo… Seveda bi imel tudi spolne odnose živalmi itn. Zakaj pa ne? Saj je leta 2012 kot perla etike in humanizma dobil eno najprestižnejših avstralskih nagrad!?

Molimo za nedolžne belgijske otroke, ki bodo umrli zaradi tega zakona. Molimo tudi za zavedene starše v stiski, ki bodo dali usmrtiti svoje otroke in zdravnike, ki bodo usmrtitve izvajali. Tudi oni bodo velike žrtve tega zakona.

Če človeško življenje ni vrednota, potem ni več nobenih pravic. Je samo še manipulacija z njimi. To se na zahodu dogaja intenzivno že vsaj 40 let. Na 24kul.si je članek oz. pismo, ki so ga ugledni Gruzijci poslali evropskemu svetovalcu, ki jim vsiljuje ekstremni homoseksualni aktivizem med otroki in druge sporne prakse t.i. teorije spola. Vse pod krinko, da morajo to sprejeti, če hočejo v EU. Temu so se uprli. Med drugim pravijo: »Naša družba ne temelji na človekovih pravicah, ampak na odgovornosti. Tako je bilo včasih tudi v zahodni Evropi. Sramota, da ste to zdaj obrnili na glavo.« Za aktiviste teorije spola, ki diktirajo Evropejcem, kaj morajo misliti, se zdi ta gruzijska trditev za v zapor ali še bolje – za grmado. Saj nam vendar vladajo človekove pravice!

Gruzijci imajo prav. Odgovornost je pred pravicami. Če ni odgovornosti, so pravice zgolj manipulacija. To ni nič drugega kot zlato etično pravilo! Kar nočeš, da drugi tebi naredi, ti ne naredi drugemu. Res lepo priporočam, da si preberete ta članek ali še bolje, kar celo pismo teh (še) zdravorazumskih Gruzijcev. Boste začutili, kako praktična je v resnici etika zlatega pravila, ki smo jo pri nas z lepotnimi operacijami (!) iznakazili do neprepoznavnosti.

Pa saj Evropa ve to, kar govorijo Gruzijci. Samo ne sme vedeti. Ker je elita teoretikov spola tako rekla. Vsi drugi morajo papagajsko ponavljati. Vključno z evropskimi poslankami in poslanci, ki so sprejeli škandalozno Resolucijo o časovnem načrtu EU za boj proti homofobiji…  Grmade se pripravljajo. Na nas je ali bomo na njih goreli ali pa bomo njihova drva uporabili za resnično dobrobit človeštva. – Zakaj ne?!

Aleš Primc

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top