• O, vi, ki vstopate, vsak up na svobodo in znanost opustite...

Iz arhiva: Škandal na Fakulteti za socialno delo stopnjujejo pritisk: od študentk in študentov se pričakuje, da podpišejo podporo sporni novi družinski zakonodaji!

Na Fakulteti za socialno delo stopnjujejo pritiske! Od študentk in študentov se sedaj pričakuje že, da podpišejo pismo podpore noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih! Ne pozabimo: na tej fakulteti se šolajo socialni delavci, ki odločajo o posvojitvah otrok!

Po naši objavi pisma študentov Fakultete za socialno delo, da jih profesorice in profesorji silijo k podpori novi družinski zakonodaji, se pritisk na študentke in študente še zaostrje. Iz fakultete je prišel dopis "Delovne skupine študentk za dialog", v katerem izražajo podporo noveli zakona. K dopisu je pripisanih 70 imen študentk in študentov, ki podpirajo vsebino dopisa. Ob tem napovedujejo, da bodo v decembru pripravili dve okrogli mizi. Na njih bo nova preizkušnja, kjer bodo morali študentje dokazati, da zvesto sledijo ideologiji svojih profesorjev.

Ne pozabimo: na tej fakulteti se šolajo socialni delavci, ki odločajo o posvojitvah otrok!

Gre za popolno zmaličenje univerzitetnega prostora na Fakulteti za socialno delo. Univerza je prostor svobode, neodvisnega znanstvenega raziskovanja in dialoga ali pa je ni. Če teh treh elementov namreč nima, je ni mogoče razumeti drugače, kot ideološki (pre)vzgojni zavod.

24kul.si

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top