Gibanje za otroke in družine: hvala vsem, ki ste bili z nami na 1. vseslovenskem taboru!

Gibanje za otroke in družine na svojem prvem Taboru: Če stopimo skupaj lahko v Slovenijo vrnemo spoštovanje do življenja!

Prvi vseslovenski Tabor Gibanja za otroke in družine se bo v zgodovino zapisal kot milostni trenutek zahvale za dosedanje delo Koalicije za otroke gre!, za obrambo družine, otrok, materinstva in očetovstva. Gibanje za otroke in družine.si bo nadaljevalo svoje plemenito delo z zavzemanjem za spoštovanje božjih zapovedi v javnem življenju, v politiki.

"Gibanje za otroke in družine v svojem zavzemanju za pravično družbo pomaga reševati krivice, ki jih povzroča država." Toje povedal Franci Donko, ki je pozdravil babico in dedka ugrabljenih koroških dečkov ter  povedal, da bodo v Gibanju storili vse, da se dečka čimprej vrneta v njuno edino družino, k babici in dedku.  V doživetem nagovoru je svojo poklicanost za delovanje v Gibanju za otroke in družine čudovito opisala Mojca Magdič Belcl, ki bo prva v Sloveniji doktorirala iz Teorije spola. Norma Korošec, ki je odlično povezovala program, pa je predstavila svojo usmiljenja polno in sočutno pobudo za posvojitev nerojenih otrok, ki jim grozi smrtna nevarnost.

O kakšni državi si upamo sanjati?

 

1. O državi, ki bo tudi nerojenim otrokom priznala pravico biti človek.
2. O državi, ki bo upoštevala družinske vezi in bo staršem pustila vzgajati svoje otroke v ljubezni in po svojih vrednotah.
3. O državi, ki bo upoštevala, da so stari starši del družine in poleg staršev svojim vnukom najbližji.
4. O normalni državi, kjer bomo živeli v skladu z Božjimi, naravnimi in gospodarskimi zakonitostmi.
5. O državi, kjer bodo socialne službe razumele ljubezen med starimi starši in vnuki in ne bodo nasilno trgale teh čustvenih vezi, kot v primeru koroških dečkov. Zahtevajo takojšnjo vrnitev dečkov starima staršema.
6. O državi, ki bo omogočala, da človek od poštenega dela dostojno živi.
7. O državi, ki mladih in podjetnikov ne bo podila v tujino.
8. O državi, kjer bo svoboda izražanja misli veljala za vse in ne samo za tiste, ki so všeč elitam.
9. O državi, ki spoštuje svoje prednike – tudi tako, da so dostojno pokopani in imajo grob s svojim imenom.
10. O državi, kjer se bomo znali pogovarjati in iskati skupne rešitve tudi, če smo si različni.

Voditelj Gibanja za otroke in družine.si Aleš Primc je ob pozdravu in zahvali prisotnim predstavil Taborsko deklaracijo in poudaril, "Če bi živeli v normalni državi, nobena od teh točk ne bi bila potrebna. Vse, o čemer sanjamo, je normalnemu človeku samo po sebi umevno, žal pa je to v Sloveniji nujno potreben program za nastop na volitvah. Nastop za normalno Slovenijo«, je delovanje Gibanja za otroke in družine napovedal predsednik Gibanja, Aleš Primc.

Sovoditeljica Gibanja, Metka Zevnik je s pravljico o zvezdici Zaspanki Gibanje označila kot komet Repatec, katerega sled je neznansko dolga in daleč vidna. »Zvezdni prah in svetloba iz začetka časov se ga drži, na Zemljo pa nosi večna sporočila, da jih tu ne bi pozabili«, je s krasno simboliko pospremila nadaljnje  zavzemanje Gibanja za boljšo Slovenijo.  "Zato bomo spremenili slovenski zrak, ki je onesnažen s kristijanofobijo. Postali bomo branik staršev, otrok in razširjene družine ter ne bomo dovolili, da se država vtihotapi v družino ter spreminja moralno vzgojo naših otrok ter podobo našega naroda.« Zbrane je pozvala, da podprejo Gibanje na naši poti v zmago.

V Gibanju za otroke in družine izrekamo svoje velik HVALA!

Najprej hvala Stvarniku, ki nam je podaril krasen, sončen jesenski dan, ki  se bo v zgodovino zapisal zaradi čudovitega sporočila upanja slovenskemu narodu ter doživetega druženja prijateljev otrok in  družin!

Prvi Tabor Gibanja za otroke in družine je uspel tudi zaradi požrtvovalnega dela Majde Ganzitti in ostalih gostiteljev iz Slovenske Bistrice! Iskrena hvala gostiteljem!

Hvala vsem vam, ki ste prišli na tabor kot sodelavci in gostje! Hvala čudoviti Jožici Svete  s spremstvom, njenemu bratu Janezu Umeku in zakoncema Zupan.

V Gibanju za otroke in družine se prisrčno zahvaljujemo tudi vsem vam, ki se 1.Tabora Gibanja zaradi zdravstvenih ali drugih ovir niste mogli udeležiti, pa ste v duhu z nami in nas podpirate z molitvijo, darovi in zavzemanjem za naše skupne vrednote v družbi!

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top