Danes gremo na 2. shod za duhovnika Tadeja in svobodo govora!

Vabljeni na 2. shod v podporo krivično preganjanemu duhovniku dr. Tadeju Strehovcu, ta petek 19.10.2018 , zbor ob 12.00 na Prešernovem trgu! Sodnica je preklicala tri od šestih obravnav, tako, da bosta samo še dva shoda!

Ta petek, 19.10.2018, se bomo ob 12.00  zbrali na Prešernovem trgu v Ljubljani in nato, tako kot prvič, v kratkem sprehodu odšli pred sodišče. Nagovorili nas bodo krivično preganjani duhovnik dr. Tadej Strehovec ter dve pogumni ženi Katarina Nzobandora, vodja zavoda Živim in Valentina Pikelj, vodja Zavoda Božji otroci. Glasbeno vodstvo shoda bo tako kot prvič v rokah čudovite Nade Žgur.

Na prvem shodu je zmanjkalo bedžev. Naredili smo novo serijo bedžev, tako da jih boste, tisti, ki jih še nimate, na shodu v petek lahko dobili. Tisti, ki ste bedž dobili na prvem shodu, prosim, da ga prinesete s seboj.

V soboto, 20.10. od 21.00 naprej do nedelje do 6.00, bo v kapeli Antonovega doma na Viču (ob cerkvi na Viču) celonočno bedenje in molitev za preganjanega dr. Tadeja Strehovca, njegove podpornike in preganjalce.

Še nekaj kratkih informacij. Peticijo je podpisalo že več kot 5.000 ljudi in se zbira še naprej. Hvala vsem! Sodnica je na prvi obravnavi preklicala tri od predvidenih šestih obravnav. Ne vemo, kaj to pomeni, ali je dobro ali slabo za razplet sojenja. Tako kot je sedaj določeno, bosta samo še dve sodni obravnavi in sicer ta petek 19.10. in naslednjo sredo 24.10.2018. Zelo pomembno je, da se množično udeležimo obeh preostalih shodov.

Hvala vsem za podporo dr. Tadeju Strehovcu, na kakršenkoli način ste jo prispevali: s podpisom in zbiranjem peticije, molitvijo ali udeležbo na prelepem prvem shodu!

Se vidimo in povabite še druge!

Aleš Primc, za 
Koordinacijo »Mi ne sodimo, mi pomagamo«
v podporo dr. Tadeju Strehovcu

Trije razlogi za udeležbo na shodu v podporo dr. Tadeju Strehovcu:

1. Na shod gremo z namenom, da javno pokažemo, da nas ni strah in da nam ni vseeno kaj se dogaja s slovenskim pravosodjem.

2. Na shod gremo z namenom, da pokažemo solidarnost do nedolžnega duhovnika dr. Tadeja Strehovca, ki je žrtev pravosodja zaradi svojega nasprotovanja nasilju nad rojenimi in nerojenimi otroki ter zaradi zavzemanja za pomoč ženskam, ki žalujejo za otrokom.

3. Prisotnost na shodu čutimo kot versko in ustavno dolžnost, da zaščitimo pravico do molitve, verske svobode in svobode izražanja vseh ljudi.

Koordinacija »Mi ne sodimo, mi pomagamo!«

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top