Gvatemala, 57.000 udeležencev pohoda: Družino v središče!

Na pohodu za življenje v Gvatemali se je v nedeljo 12. maja 2014 zbralo preko 57.000 ljudi. Po besedah navzočih je bil to pravi praznik veselja!  

V poslanici, ki je bila razglašena, so zavzeli za Gvatemalo, ki:
- naj spoštuje vsako človeško življenje od spočetja do naravne smrti,
- naj spoštuje poroko kot sveto zvezo ženske in moškega,
- naj vedno priznava in varuje naravno družino, ki je temelj družbe.

Aktivisti teorije spola v povezavi z nekaterimi mednarodnimi organizacijami čedalje bolj agresivno nasprotujejo človekovi pravici nerojenih otrok do življenja ter silijo k uzakonitvi t.i. teorije spola, ki ne priznava naravnega ženskega in moškega spola ter spodbuja eksperimentiranje s spremembo spola in spolne usmerjenosti. To počnejo z enormnimi davkoplačevalskimi finančnimi sredstvi s strani vlad in mednarodnih organizacij. Največji izvoznici te ideologije po svetu sta ZDA in Evropska unija.

Po vsem svetu podobno kot v Gvatemali nastajajo gibanja, ki si prizadevajo za spoštovanje življenja, družine in otrokovih pravic. Ta gibanja v veliki večini delujejo na podlagi prostovoljnega dela in prostovoljnih prispevkov.

Verjetno ni treba posebej poudarjati, da so ta velik dogodek v Gvatemali, ki je imel izjemen odmev v celotni srednji Ameriki, največji slovenski mediji v celoti spregledali. 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top