Homoseksualni življenjski slog je zelo izpostavljen sifilisu in gonoreji

Public Health England je pred dnevi objavilo poročilo, v katerem ponovno ugotavlja, da se v Angliji spolno prenosljive bolezni izredno hitro širijo med homoseksualno usmerjenimi moškimi. Čeprav so zagovorniki homoseksualnih zakonskih zvez trdili, da bo njihova legalizacija zmanjšala pojav menjavanja partnerjev med homoseksualci, se to po uvedbi spornih homoseksualnih zakonskih zvez ni zgodilo. Prav nasprotno – število okuženih homoseksualcev s sifilisom se je v enem letu povečalo za 50%.

Raziskovalci v omenjenem poročilu trdijo, da v Angliji poteka prava epidemija, ki se kaže v skokovitem porastu okuženih s sifilisom in gonorejo. Tako se je število obolelih povečalo za 46%, za gonorejo pa 32%.

Navkljub ugotovitvam raziskovalcev, da je promoviranje zdravja in vzgoja za varno spolnost pot do uspeha, pa več kot 15 let boja proti spolno prenosljivim boleznim ne prinaša ustreznih rezultatov. Prav nasprotno, kjer se promovira homoseksualnost, menjavanje partnerjev in permisivni življenjski slogi – tam je največ obolelih. Podobno velja tako za Anglijo kot tudi za Slovenijo, kjer se navkljub milijonom eurom število okuženih s spolno prenosljivimi boleznimi (vključno s HIVom) stalno povečuje. Ob tem je zanimivo, da se v javnosti raziskovalci ne upajo izpostaviti in pokazati na neuspešnost dosedanjih strategij za omejevanje spolno prenosljivih bolezni ter na izrazita zdravstvena tveganja, ki so povezana prav s homoseksualnim življenjskim slogom.

Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top